17 Νοεμβρίου 2020 – Μια διαφορετική επέτειος Πολυτεχνείου

0

Χωρίς την συνηθισμένη πορεία, χωρίς τα χιλιάδες λουλούδια του κόσμου στο μνημείο και με τις πόρτες του ιστορικού ιδρύματος ερμητικά κλειστές, λόγω κορονοϊού, η φετινή επέτειος δεν θυμίζει καμία άλλη.
Παρ΄ όλα αυτά ήταν πρωτοφανής και η κινητοποίηση της αστυνομίας για αν αντιμετωπίσει τη μη τήρηση της απαγόρευσης των συναθροίσεων.
Βέβαια, όπως είχε προαναγγείλει, το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία ενώ νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσιούμπας κατέθεσε στεφάνι στο πρώην κολαστήριο του ΕΑΤ- ΕΣΑ.

Στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, με αποστάσεις και χρήση μάσκας από όλους.

Τα ίδια μέτρα τηρήθηκαν και στην κατάθεση στεφάνου του Αλέξη Τσίπρα και 50μελούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ ΕΣΑ.


Καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου
Σήμερα η πρώτη που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε το βίντεο του OPEN TV

Στη συνέχεια στο ιστορικό ίδρυμα μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επίσης κατέθεσε στεφάνι.

Στον ίδιο χώρο μετέβη για κατάθεση στεφάνου και αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη

Αλλά και αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρός της Κώστα Τασούλα.
«Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τιμούμε ταυτόχρονα σήμερα και την αξία της ζωής, που είναι ο φορέας της μνήμης» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων της ιστορικής εξέγερσης, στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Τασούλας συνοδευόταν από τον κ. Σπήλιο Λιβανό, εκπρόσωπο της ΝΔ και τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ.

Συγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησε και ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ 25.

Share.

Comments are closed.