Επέτειος Πολυτεχνείου: Πάνω από 100 προσαγωγές στην Αθήνα – Δύο αστυνομικοί τραυματίες

0

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε ένταση γύρω από το Άλσος Καισαριανής -όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα– καθώς και στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι, αλλά και στον Σταθμό Λαρίσης.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Οι συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και περίπου 40 αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν προς συμπαράσταση ενός προσαχθέντα.
Δυο αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στην σκοπιά του τμήματος τραυματίστηκαν από επίθεση ατόμων κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις αλληλέγγυων, δύο αντρών και μιας γυναίκας ενώ σημειώθηκαν και ρίψεις μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Λίγη ώρα πριν ένταση επικράτησε έξω από το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια ανάμεσα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αστυνομικούς.
Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στο Βύρωνα, όταν περίπου εκατό αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατευθύνθηκαν και μπήκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να τους κυκλώσουν.
Επίσης τουλάχιστον πενήντα άτομα είχαν συγκεντρωθεί και στο Σταθμό Λαρίσης μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία μετά την επέμβαση της αστυνομίας διαλύθηκαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί, διέλυσαν τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές. 
Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.
Βρήκαν σε αυτοκίνητο αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και κράνη- Σύλληψη μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης
«Εξαρτήματα» διαδήλωσης
κατάσχεσαν αστυνομικοί μετά από ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας. Σε έναν από τους ελέγχους που έκανα οι αστυνομικοί, εντόπισαν σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου πολλές αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, κράνη, πανό, κόκκινες και μαύρες σημαίες.

Η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα οδηγούσε άτομο που είχε καταδικασθεί και έχει εκτίσει ποινή για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, συγκατηγορούμενος του Ν. Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Το αυτοκίνητο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του, ενώ προσήχθησαν επτά άτομα.

Share.

Comments are closed.