Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ): Ένα απίστευτο Υπουργείο Παιδείας

0

H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ),  Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με καταγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που προέκυψαν σήμερα στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, εξ αιτίας της αναβάθμιση της πλατφόρμας Webex και τη μη έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών.
Επίσης καταγγέλλει για τα tablet ότι «διανέμουν ακόμη μέχρι σήμερα, 85.000 φορητές συσκευές σε 1.300.000 μαθητές και 170 χιλιάδες εκπαιδευτικούς» και το γεγονός ότι «εγκατέλειψαν στην τύχη του το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με αποτέλεσμα την αρχική του κατάρρευση αλλά και τα  διαρκή τεχνικά προβλήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να χαρακτηρίσει κάνεις την ηγεσία του  Υπουργείου Παιδείας.
Πρώτα, ανήγγειλαν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης χωρίς οποιαδήποτε προετοιμασία για την  αναβάθμιση των δικτύων  και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  που σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το φορτίο της συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.
Έπειτα, μετέθεσαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς το  κόστος  της τηλεκπαίδευσης προβάλλοντας μάλιστα με υπερηφάνεια το γεγονός ότι διανέμουν ακόμη μέχρι σήμερα, 85.000 φορητές συσκευές σε 1.300.000 μαθητές και 170 χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν στην τύχη του το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με αποτέλεσμα την αρχική του κατάρρευση αλλά και τα  διαρκή τεχνικά προβλήματα.
Τέλος άφησαν εκτεθειμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε άσχετους-  αγνώστους που μπορούν  να  εισέρχονται στις εικονικές τάξεις χωρίς οποιαδήποτε πιστοποίηση.
Τελευταίο κατόρθωμα ότι χθες αργά  το βράδυ έστειλαν  ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς ότι άλλαξαν τους συνδέσμους για τις ηλεκτρονικές τάξεις που θα λειτουργούσαν σήμερα Δευτέρα!
Η σχολική χρονιά κινδυνεύει από την αδιαφορία και την αμέλεια του Υπουργείου Παιδείας,  που μπορεί όμως να  υπερηφανεύεται για την καινοτομία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που πέτυχε να ψηφίσει το 7%  του συνόλου των εκπαιδευτικών.
Ένα απίστευτο  Υπουργείο!

Share.

Comments are closed.