Μάκης Γιομπαζολιάς*: Η πανδημία στην Βουλή

0

Κατά την γνώμη μου, στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την πανδημία, κορυφαία παρουσία ήταν αυτή της Φώφης Γεννηματά.
Αξιοπρεπής εμφάνιση, ουσιώδης λόγος, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, απέχθεια στον λαϊκισμό, κατάδειξη του ασεβώς κοκορομαχούντος δικομματισμού. Και κυρίως προτάσεις συγκεκριμένες, μετρημένες και ουσιαστικές, για την αντιμετώπιση της κρίσης, υγειονομικά και οικονομικά.
Ήταν μια από τις καλύτερες κοινοβουλευτικές εμφανίσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Που έδειξε ακόμη, με τις μεστές παρεμβάσεις και προτάσεις, τις οποίες προφανώς δεν εμπνεύσθηκε μόνη της, ότι στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, που παράγουν πολιτική και θέσεις.
Μπράβο τους. Δεν χρειάζεται να συμπαθεί κανένας αυτόν τον πολιτικό χώρο, για να διαπιστώνει τα αναμφισβήτητα. Όλοι είδαμε και ακούσαμε.
Κατά τα άλλα, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού κοκορομάχησαν αχρείαστα, ακόμη και σε αριθμούς νεκρών από τον κορονοϊό, ήταν καλοί για τα κομματικά τους ακροατήρια αλλά όχι για ολόκληρο τον χειμαζόμενο λαό.
Όπως και ο Γραμματέας του ΚΚΕ με την – σεβαστή αλλά – γνωστή γραμμή του κόμματος αυτού.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέπληξε ευχάριστα με κάποιες πρακτικές προτάσεις. Αλλά δεν κατάφερε να δικαιολογήσει, ως μεστό, τον χρόνο της παρουσίας του στο βήμα.
Και ο Γραμματέας του Μέρα 25 ήταν καλός στις οικονομικές του αναφορές. Αλλά δεν έπεισε, γιατί η πορεία εκείνου και άλλων οκτώ του κόμματος του, με μάσκες και επί των πεζοδρομίων, θα τιμήσουν επαρκώς την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου εν μέσω πανδημίας.
Στα περισσότερα ουσιαστικά και προφανή για την πανδημία, οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί είπαν σχεδόν συναφή πράγματα, ανταλλάσσοντας απλώς τις ευθύνες, οι αντιπολιτευόμενοι με τους κυβερνώντες και τούμπαλιν.
Αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ έστω πλαίσιο για την υγειονομική κρίση και να δώσουν ανάλογο μήνυμα στους πολίτες.
Ο πολυποίκιλος πολιτικαντισμός δεν επέτρεψε να συμφωνήσουν ούτε καν στο συνεκτικό πακέτο μέτρων που παρουσίασε η κ. Γεννηματά. Διάφορα από τα οποία ήταν διασπαρμένα στις ομιλίες όλων.
Κρίμα..!

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 41 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.