Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από Δευτέρα -Για να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων

0

Σύμφωνα με πληροφορίες του κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα αυτά θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00, ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσουν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Αν και η αρχική σκέψη ήταν το λουκέτο να αφορά μόνο τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, η τελευταία σκέψη είναι να κλείσουν όλα τα δημοτικά, σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό μεταδοτικότητας της νόσου κινείται σε πολύ μικρά ποσοστά, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αυτό το μέτρο για να μπει φρένο στην κινητικότητα και τον συγχρωτισμό που παρατηρείται έξω από τα σχολικά κτήρια κατά την έλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τους πολίτες που τα συνοδεύουν.
Από τη στιγμή που και τα παιδιά του δημοτικού θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, αφενός θα διακοπούν οι μετακινήσεις προς και από τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η όποια κινητικότητα. Η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία θα περιλαμβάνει το κλείσιμο και των νηπιαγωγείων, βρεφικών και παιδικών σταθμών. εκείνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το τί θα ισχύσει για τα ειδικά σχολεία, τα οποία είχαν εξαιρεθεί από το «λουκέτο» στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πώς θα λειτουργούν πλέον τα δημοτικά σχολεία
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δηλώσει από την Πέμπτη ότι το υπουργείο από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού κινείται με οδηγό τις κατευθύνσεις της επιτροπής των επιστημόνων και πως είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού «lockdown» στα σχολεία(!).

Στο σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί -αλλά δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί ακόμη και τις προσεχείς ώρες- προβλέπονται δύο εργαλεία προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα υπό «λουκέτο» σχολεία:

  1. H εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός και χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.
  2. Η τηλεκπαίδευση, η οποία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της Παρ’ ότι ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας ότι ασφάλισε «965 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών» για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η τηλεκπαίδευση, στα σχολεία δεν έχει φτάσει τίποτα. Επιπλέον μεγάλη δυσκολία στην εφαρμογή της αποτελούν η έλλειψη υπολογιστών, αλλά και χώρων για την εφαρμογή της. Γονέας μας εξηγούσε ότι είναι αδύνατο στο σπίτι του να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση γιατί απαιτούνται πέντε υπολογιστές και φυσικά πολύ καλή σύνδεση internet (δυο οι γονείς που είναι σε τηλεεργασία και και τρία τα παιδιά, δυο στο δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο).
Share.

Comments are closed.