Categories: Εκπαίδευση

Προοδευτική  Ενότητα  Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Η  μια «επιτυχία» διαδέχεται την άλλη….

 H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης  Εκπαίδευσης  (ΟΛΜΕ),  Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ηγετική ομάδα του Υπουργείου και την Κυβέρνηση για το πρόβλημα που προέκυψε με την κατάρρευση της πλατφόρμας webex, που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η ηγετική ομάδα του Υπουργείου και η Κυβέρνηση η οποία ομνύει στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπόρεσε να διασφαλίσει αυτούς τους οκτώ μήνες την στοιχειώδη και αποτελεσματική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Παρέδωσε τα κλειδιά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μια ιδιωτική εταιρεία αντί να ενισχύσει με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τις ψηφιακές δομές του δημόσιου σχολείου.
»

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη ΠΕΚ
Μετά την συντριπτική απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καταδεικνύεται σήμερα η υποκρισία της  ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την ηλεκτρονική διάσταση της εκπαίδευσης.

Η ηγετική ομάδα του Υπουργείου και η Κυβέρνηση η οποία ομνύει στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπόρεσε να διασφαλίσει αυτούς τους οκτώ μήνες την στοιχειώδη και αποτελεσματική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Παρέδωσε τα κλειδιά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μια ιδιωτική εταιρεία αντί να ενισχύσει με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τις ψηφιακές δομές του δημόσιου σχολείου.
Παραβλέπει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και υπονομεύει τη σημασία της παροχής των ίδιων συνθηκών μάθησης για όλους τους μαθητές.
Δεν διαμορφώνει σχεδιασμούς που θα οδηγήσουν σε επιτυχή και αποτελεσματική πραγμάτωση της υπόθεσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. αναβαθμίζοντας τις συνδέσεις δικτύου σε όλες τις σχολικές μονάδες και προμηθεύοντας κάθε σχολείο με τον αναγκαίο εξοπλισμό
Το σημερινό φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ευθύνες τις οποίες οφείλει και να αναλάβει.
Η αριστεία δεν είναι σχήμα λόγου, είναι παράδειγμα ζωής.
Για άλλη μια φορά αποτύχατε.
Η σύνδεση σας με τον κόσμο της εκπαίδευσης και τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας, των γονέων και των εκπαιδευτικών  «έπεσε» όπως κατέρρευσε και το σύστημα της τηλεκπαίδευσης  σήμερα.
Η ανάγκη για επανεκκίνηση –όπως στους υπολογιστές που «κρασάρουν» είναι πιο ισχυρή από ποτέ και διαμορφώνει την απαίτηση για αλλαγές στις δημόσιες πολιτικές για την εκπαίδευση με περιεχόμενο την απάντηση στις πραγματικές ανάγκες των καιρών!

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

17 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

17 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

17 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

23 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

1 ημέρα ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago