Η Σοφία Ζαχαράκη για την τηλεκπαίδευση: Πανευρωπαϊκό το «κρασάρισμα» του Webex, δεν καταχωρούνται απουσίες σήμερα

0

Και εκτός συνόρων της Ελλάδας υπάρχει πρόβλημα αυτές τις ώρες με την πλατφόρμα Webex της εταιρείας Cisco δια μέσου της οποίας  γίνεται η τηλεκπαίδευση, είπε πριν από λίγο στην τηλεόραση της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη.
«Γίνεται επικοινωνία με εταιρεία επειδή είναι κεντρικό το πρόβλημα που προέκυψε, συμβαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του. Όμως λειτουργεί κανονικά το myschool και οι πλατφόρμες του. Επίσης σήμερα δεν θα καταμετρηθούν οι απουσίες», τόνισε η υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι εξαιτίας του προβλήματος, σήμερα δεν θα καταχωριστούν απουσίες στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ερωτηθείσα αν το υπουργείο είναι όντως έτοιμο για τα τηλεμαθήματα κι αν σκοπεύει να δημιουργήσει δύο βάρδιες (πρωί -απόγευμα) ώστε να εξυπηρετηθεί η κατάσταση, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «την προηγούμενη περίοδο που υπήρχε η προαιρετικότητα στην τηλεκπαίδευση, η πλατφόρμα παρά τον όγκο που είχε, λειτούργησε κανονικά και ενισχύθηκε με υπολογιστικούς πόρους. Τώρα την πρώτη μέρα δημιουργήθηκε αυτό το ζήτημα, που είναι πρόβλημα της εταιρείας. Εμείς για να διευκολύνουμε την κατάσταση “σπάσαμε” το πρόγραμμα ώστε το Λύκειο να ξεκινάει 8 και Γυμνάσιο στις 8.30, άρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να σπάσει το πρόγραμμα σε δύο βάρδιες
Στην ερώτηση του τι γίνεται με όσους μαθητές δεν έχουν υπολογιστές, η υφυπουργός είπε ότι ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση  με κινητό, με ταμπλετ, με σταθερό, λαπτοπ, και τηλέφωνο. “Δεν είναι ιδανικό αυτό αλλά λύνει προβλήματα σε περιοχές με πρόβλημα σύνδεσης και είναι σίγουρο ότι οι εκπαιδευτικοί θα ενισχύσουν τα παιδιά και με υλικό ώστε να ενισχυθεί η μαθησιακή διαδικασία αυτές τις 3 εβδομάδες. Ως τώρα πάνω από 70.000 τάμπλετ έχουν σταλεί στα σχολεία και κάθε σχολείο με συγκεκριμένα κριτήρια μπορεί να τα δίνει στα παιδιά και να επιστραφούν μετά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας σχετικά με το σύστημα τηλεκπαίδευσης Webex
Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  
«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.
Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Share.

Comments are closed.