Το σημερινό αποτέλεσμα στην απόπειρα του Υπουργείου για επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Αιρετών χωρίς διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποτελεί νίκη για τους εκπαιδευτικούς, για το επάγγελμά μας, για το εκπαιδευτικό κίνημα.
Δεν είναι απλά και μόνο εκπαιδευτικό γεγονός αλλά και ευρύτερα πολιτικό. Για την εκπαίδευση είναι και ιστορικό γεγονός. 7 Νοεμβρίου 2020 και εν μέσω πανδημίας πραγματοποιήθηκε ένα διαφορετικό μάθημα.
Οι εκπαιδευτικοί διδάξαμε ότι στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η θεσμική βία δεν έχουν τόπο, ότι το σχολείο ζει και αναπνέει με διαπαιδαγωγικό λόγο και με εκπαιδευτική κουλτούρα, με διάλογο και σύνεση, με μετριοπάθεια και δημιουργικότητα.
Στη σημερινή αντιπαράθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αντιπαράθεση, που προβλήθηκε ως μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα από την Υπουργό Παιδείας, το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο, ήττα στρατηγικής σημασίας για τις αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις. Είναι μάθημα παιδαγωγικό. Οι κομματικές ντιρεκτίβες και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της Ν.Δ. απέτυχαν παταγωδώς.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε λουδίτες. Η ιστορία του κινήματός μας είναι διδακτική. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί ανοίγουμε δρόμους προόδου στο ελληνικό σχολείο. Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετηθεί η εκπαίδευση και η παιδαγωγική και όχι το αντίθετο, η εκπαίδευση να υποτάσσεται στην τεχνολογία.
Συγχαίρουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη ενεργό υποστήριξη της συλλογικής μας απόφασης. Η σημερινή απόφαση του κλάδου μας αποτελεί δύναμη για την προοπτική της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έφτασε στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, όπου περιμένει να μάθει…
Με μια εξαιρετικά εντυπωσιακή έκθεση με τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΜΑ» του γλύπτη ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΥΜΠΑ ξεκινούν…
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο άλμα επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου…
Εμφατική η πρώτη νίκη του Λίουις Χάμιλτον για την ομάδα της Ferrari, στο Grand Prix της Κίνας στη Σανγκάη, με…
Με προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ενίσχυση της πρόληψης έναντι φυσικών…
Ενώ στην Ευρώπη ο εξοπλιστικός παροξυσμός ανοίγει την όρεξη για όλο και περισσότερα όπλα, ωστόσο, σχεδόν κανείς…