Προοδευτική  Ενότητα  Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Οι εκπαιδευτικοί διδάξαμε…

0

Το σημερινό αποτέλεσμα στην απόπειρα του Υπουργείου για επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Αιρετών χωρίς διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποτελεί νίκη για τους εκπαιδευτικούς, για το επάγγελμά μας, για το εκπαιδευτικό κίνημα.  
Δεν είναι απλά και μόνο εκπαιδευτικό γεγονός αλλά και ευρύτερα πολιτικό. Για την εκπαίδευση είναι και ιστορικό γεγονός. 7 Νοεμβρίου 2020 και εν μέσω πανδημίας πραγματοποιήθηκε ένα διαφορετικό μάθημα.
Οι εκπαιδευτικοί διδάξαμε ότι στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η θεσμική βία δεν έχουν τόπο, ότι το σχολείο ζει και αναπνέει με διαπαιδαγωγικό λόγο και με εκπαιδευτική κουλτούρα, με διάλογο και σύνεση, με μετριοπάθεια και δημιουργικότητα. 
Στη σημερινή αντιπαράθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αντιπαράθεση, που προβλήθηκε ως μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα από την Υπουργό Παιδείας, το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο, ήττα στρατηγικής σημασίας για τις αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις. Είναι μάθημα παιδαγωγικό. Οι κομματικές ντιρεκτίβες και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της Ν.Δ. απέτυχαν παταγωδώς.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε λουδίτες. Η ιστορία του κινήματός μας είναι διδακτική. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί ανοίγουμε δρόμους προόδου στο ελληνικό σχολείο. Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετηθεί η εκπαίδευση και η παιδαγωγική και όχι το αντίθετο, η εκπαίδευση να υποτάσσεται στην τεχνολογία.
Συγχαίρουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη ενεργό υποστήριξη της συλλογικής μας απόφασης. Η σημερινή απόφαση του κλάδου μας αποτελεί δύναμη για την προοπτική της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner