Νίκος Φασφαλής*: Λύση στην μετακίνηση εκπαιδευτικών τώρα!

0

Ένα από τα προβλήματα που απασχολούν χιλιάδες συναδέλφους είναι και η καθημερινή μετακίνησή τους για υπηρεσιακούς λόγους  από τον τόπο διαμονής τους στα Σχολεία που υπηρετούν.
Είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, με κάθε τρόπο, με κινδύνους και με δικά τους έξοδα, ώστε να φτάσουν το πρωί έγκαιρα σε περιοχές της πατρίδας μας που τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν εξυπηρετούν. Το ζήτημα είναι σοβαρό και η πολιτεία παρά την ανάδειξή του δεν ασχολήθηκε ποτέ ώστε να δοθούν λύσεις.
Σήμερα δε και στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας το πρόβλημα έχει ενταθεί γιατί σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφισσες και συνάδελφοι μετακινούνται καθημερινά σε κλειστές ομάδες και η υπαγωγή τους στον περιορισμό των ιδιωτικών μετακινήσεων που επιβλήθηκε, πέρα από το ότι τους εξοντώνει οικονομικά, καθιστά σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν αδύνατη τη μετακίνησή τους .
Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου απαιτώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των ιδιωτικών μετακινήσεων οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους και όχι για λόγους αναψυχής, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να κρατήσουν το Δημόσιο Σχολείο όρθιο!

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.