Γιάννης Μαγκριώτης: Περίεργα και επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν στο μέτωπο της πανδημίας.

0

Ξαφνικά, οι επιδημιολόγοι ομολογούν δημόσια ο,τι δεν γνωρίζουν το μέγεθος της επιμόλυνσης, γιατί δεν γίνονται τυχαία και επαρκή τεστ.
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς, μιλούν για 25.000-30.000 στην Αττική και λίγο περισσότερα στην Θεσσαλονίκη και ο,τι η αύξηση πλέον των φορέων είναι εκθετική, δηλαδή ανεξέλεγκτη.
Βέβαια το 7,5 τοις χιλίοις που βρέθηκε στα γρήγορα τεστ που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δείχνει εφιαλτικό αριθμό φορέων στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή ακόμη χειρότερα.
Το ίδιο δείχνουν και οι έρευνες στα λύματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Η κυβέρνηση, που υποτίθεται τα γνωρίζει όλα αυτά από τους επιστήμονες, δηλώνει ότι ελέγχει την κατάσταση, αλλά ο πανικός της δεν κρύβεται.
Τις τελευταίες ημέρες παίρνει μέτρα επί των μέτρων, αλλάζει τον χωρισμό της χώρας από τέσσερις ζώνες σε δύο και μια ημέρα μετά προσθέτει και την γκρι, γιατί τα μέτρα της κόκκινης κρίνονται ανεπαρκή.
Το ένα διάγγελμα του Πρωθυπουργού διαδέχεται το άλλο, με μια επωδό: «Είμαστε καλύτερα από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης
Συγκρίνει όμως ανόμοια πράγματα, αφού οι χώρες αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού, ξεκίνησαν το Φθινόπωρο με πολύ πιο βαρύ ιικό φορτίο, με θερμοκρασίες πολύ πιο χαμηλές και με υγρασία πολύ πιο υψηλή.
Όμως, ήδη είμαστε πολύ χειρότερα από μερικές χώρες, όπως η Γερμανία.
Περιμένοντας το νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, και τις καθολικές απαγορεύσεις σε όλη την χώρα, μάθαμε ο,τι ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας νίκησε την κακιά κυβέρνηση.
Μετά από διάβημά του η κυβέρνηση, επέτρεψε το take away, για μερικές περιπτώσεις πολιτών που έχουν την έγκριση του sms, για να βγουν από το σπίτι τους.
Φυσικά, όταν η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και όλη η Κεντρική Μακεδονία είχε εκρηκτικούς ρυθμούς αύξησης των φορέων, εδώ και αρκετές ημέρες και το επεσήμαναν οι επιστήμονες, πέταγε αετό.
Όταν η κυβέρνηση, από το προηγούμενο Σάββατο πανικόβλητη, άρχισε τις απαγορεύσεις, δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα, και όταν οι τοπικοί φορείς των επαγγελματιών άρχισαν να καταγγέλλουν τα αντιφατικά μέτρα της κυβέρνησης και την αφωνία των τοπικών αρχόντων, μίλησαν.
Μίλησε και δήλωσε: «Μετά από παρέμβασή μου η κυβέρνηση, επέτρεψε για μερικές κατηγορίες πολιτών το take away». Προχθές που τον ρωτούσαν για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης ελεγε: «Τα μέτρα τα βάζει η κυβέρνηση».
Δηλαδή, στις καθημερινές συσκέψεις που έχει, όπως δηλώνει με τους αρμόδιους στην Αθήνα, τι συζητάνε;
Αν τους τα λέει και δεν τον ακούν, γιατί δεν το λέει, να τον υποστηριξουμε όλοι, και να αναζητήσουμε λύσεις;
Με τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ, που ήταν σήμερα στην Θεσσαλονίκη, τι συζήτησαν;
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, έχουν σχέδιο και ετοιμότητα για υποδομές, όπως είδαμε στις χώρες της ΕΕ, την Άνοιξη;

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 195 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner