Παναγιώτης Βάσιος: Τα δεσποζόμενα ζώα στον Δήμο Χαλανδρίου

0

Ανατολικά του πάρκου Αττικής οδού υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος που πηγαίνουν οι πολίτες του Χαλανδρίου τους σκύλους τους.
Κάτοικοι που διαμένουν  πέριξ του χώρου διαμαρτυρήθηκαν, με επιστολή τους για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και για την όχληση που δημιουργείται και πρότειναν την μεταφορά του χώρου  δυτικά του πάρκου (στην είσοδο του πάρκου)
Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ της 29.10.2020.  Η αλήθεια είναι ότι  η λειτουργία αυτού του χώρου δεν πληροί σήμερα καμία νόμιμη προϋπόθεση ν.4039/2012 και ν.4235/2014.
Η θέση μας είναι: Επείγει η ανάγκη για δημιουργία στην  πόλη μας νόμιμων , βιώσιμων και λειτουργικών χώρων  για δεσποζόμενους σκύλους.  Να ψηφισθεί κανονισμός λειτουργίας  τους , να  εκδοθεί  κάρτα εισόδου, να ελέγχεται η σήμανση και αναγνώριση των σκύλων, να συνοδεύει βιβλιάριο υγείας τον σκύλο,  να υπάρχει επίβλεψη από όργανο του δήμου κ.α.
 Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων είναι υποχρεωτική βάσει του Ν.4039/2012
Ας ακολουθήσουμε καλές πρακτικές άλλων δήμων  οι οποίοι παρέχουν  δωρεάν τοποθέτηση microchip για την καταχώρηση στη βάση δεδομένων του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των στοιχείων για  τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες. 
Η διοίκηση του δήμου δεσμεύτηκε να φέρει στο Δ.Σ σε διάστημα δύο μηνών μελέτη – πρόταση  για το εν λόγω θέμα.

Share.

Comments are closed.