Άγγελος Τζίτζιρας*: Είναι οι νέοι τόσο ανεύθυνοι για την πανδημία όσο ακούμε;

0

Τον τελευταίο καιρό (και ενώ καλπάζει ο κορωνοϊός), ακούμε συνέχεια ότι η «ανεύθυνη νεολαία» είναι αυτή η οποία ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Το βασικό επιχείρημα όσων το υποστηρίζουν, είναι ότι υπάρχουν κάποιοι νέοι, οι οποίοι πηγαίνουν σε πάρτι και πλατείες πίνοντας συνέχεια, βρισκόμενοι «ο ένας πάνω στον άλλον». Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που έχει παίξει ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων. Βέβαια δεν είναι μόνο οι νέοι οι οποίοι πηγαίνουν σε μπαρ και πλατείες αλλά υπάρχουν και  άτομα που βρίσκονται σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες (30+). Για το θέμα αυτό το έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση, διότι ενώ γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό, δεν πήρε γρήγορα τα μέτρα για την προστασία της κοινωνίας αλλά περίμενε να φτάσουμε στα 1.000 -2.000 κρούσματα την ημέρα.
Βέβαια η ευθύνη της κυβέρνησης δεν βρίσκεται μόνο στη λήψη μέτρων για τα μπαρ και τις πλατείες άλλα γενικά στον χειρισμό της πανδημίας κατά το 2ο κύμα του κορωνοϊού.
Στον χώρο της εκπαίδευσης: Το υπουργείο Παιδείας αγνόησε τις ανησυχίες αλλά και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πχ μείωση των παιδιών στα τμήματα σε 15 και προσλήψεις εκπαιδευτικών), με αποτέλεσμα σήμερα να είναι κλειστά τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες αλλά και 440 σχολεία και τμήματα σε όλη την χώρα.
Στα ΜΜΜ: Εδώ και μήνες έχει υπάρξει η αναφορά του συνωστισμού στα λεωφορεία και στο μετρό, με αποτέλεσμα να γίνονται σημεία μετάδοσης του κορωνοϊού. Την ώρα που οι πολίτες ζητάνε εδώ και καιρό να υπάρξουν περισσότερα λεωφορεία και οδηγοί, το Υπουργείο Μεταφορών μένει αδρανές σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί.
Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση του 2ου κύματος του κορωνοϊού στην χώρα. Καλό θα ήταν απ’ το να ρίχνει τις ευθύνες στους νέους, να προχωρήσει στα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινωνία και να μη χρειάζεται στο τέλος οι γιατροί να αποφασίζουν για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι.

* Ο Άγγελος Τζίτζιρας, είναι πρωτοετής φοιτητής και μέλος του Τομέα Παιδείας και της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε τα 12 προηγούμενα άρθρα του Άγγελου Τζίτζιρα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner