Χαρά Κεφαλίδου: : Η κατάργηση του άσυλου από τη ΝΔ δεν απάλλαξε τα ΑΕΙ από τα προβλήματα τους

0

Τρεις προτάσεις έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων , η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του:
 «Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το παρακράτος με αριστερό προσωπείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πρυτάνεις των ΑΕΙ και προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων που είναι τα εξής:

  • Ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κάτι ανάλογο με την Δημοτική Αστυνομία..
  • Αναβάθμιση της ασφάλειας των Πανεπιστημίων με την εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων, καρτών εισόδου κλπ.- Τον έλεγχο της εισόδουκαι της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.
  • Αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού 
«Σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση
«Οι αθλιότητες στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ και η χθεσινή ανακοίνωση νέας δέσμης μέτρων από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι η βροντερή παραδοχή ότι η κατάργηση του ασύλου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2019 από τη ΝΔ δεν απάλλαξε τα ΑΕΙ από τα τεράστια προβλήματά τους. Ήταν μια επικοινωνιακή προσπάθεια εντυπώσεων και μόνο. Δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα της Παιδείας και της πολιτικής ανεπάρκειας, των όσων με τόσες τυμπανοκρουσίες ψήφισαν. Το είχαμε επισημάνει από τότε αναλαμβάνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος. Οι θέσεις μας λοιδορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν.
Ο φόβος, η ατολμία και η συρρίκνωση της ελευθερίας, εξακολουθούν να είναι διάχυτα στα ΑΕΙ. Τόσο που ξεπερνούν τη δημοκρατική ευθύνη των Πανεπιστημιακών αρχών, που προτιμούν να παραμένουν απαθείς ή να κάνουν τους ανυποψίαστους μπροστά στην εξόφθαλμη κατάλυση της Δημοκρατίας από κάθε είδους ρωμαλέους μπαχαλάκηδες και συλλογικότητες. 
Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει από το 2011 (N. 4009/2011 – ΠΑΣΟΚ – Νόμος Διαμαντοπούλου). Η πολιτική βούληση έλειπε. Επί Αρβανιτόπουλου ξεκίνησε η αποδόμησή του και επί ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η κατάργηση μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης.
Επανερχόμαστε ελπίζοντας ότι η Κυβέρνηση αυτή τη φορά θα ακούσει όσα διαχρονικά και με συνέπεια υπερασπιζόμαστε. Θέλουμε:

  • ελεύθερα, ασφαλή, Δημοκρατικά Πανεπιστήμια
  • βελτίωση του Ν.4009/2011 για τη Διοίκηση των Πανεπιστημίων
  • ιδιωτική φύλαξη των Πανεπιστημίων, που θα το αποφασίζει η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα και
  • κάρτα εισόδου των ανθρώπων που έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο».
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner