«Χαλάνδρι σε δράση» – Γιώργος Κουράσης: Με θράσος και ανικανότητα δεν γίνεται Διοίκηση, κύριε Ρούσσο!

0

Με πολύ σκληρό τρόπο απαντά η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε δράση» του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση στην απάντηση του δημάρχου, Σίμου Ρούσσου, στην αρχική ανακοίνωσή της για την «κατασπατάληση χρημάτων στο έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου της πόλης».(Βλέπε πιο κάτω)
Μάλιστα, προειδοποεί τον δήμαρχο ότι, από εδώ και πέρα, θα ενημερώνει τους δημότες «ανελλιπώς», για «τα έργα και τις ημέρες του κ. δημάρχου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»
«Με το γνώριμο οργίλο ύφος του ο κος Ρούσσος έσπευσε να «απαντήσει» στην ανακοίνωσή μας με την οποία αφενός ενημερώναμε τους Δημότες για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Δημάρχου (κάτι που θα γίνεται ανελλιπώς πλέον), αφετέρου προσπαθούμε να προλάβουμε, ως οφείλουμε, την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος
Βέβαια το «συγκλονιστικό επιχείρημα» του κου Ρούσσου ότι το έργο του Δημαρχείου δεν χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου αλλά από το Δημόσιο (λες και τα λεφτά αυτά δεν είναι του Έλληνα φορολογουμένου), άρα ούτε λίγο ούτε πολύ «και τι έγινε (?)» , αφήνεται στην κρίση των Χαλανδραίων φορολογουμένων!! 
Στην ουσία τώρα της υπόθεσης, παραβλέποντας τις απαξιωτικές εκφράσεις του  προς τον επικεφαλής της παράταξής μας (συνήθης «δημοκρατική» αντίδραση του, κάθε φορά που δέχεται κριτική ή στριμώχνεται!!) να του θυμίσουμε ότι Δήμαρχος(ατυχώς) είναι ο ίδιος. 
Και σαν Δήμαρχος είναι ο Προϊστάμενος όλων των Υπηρεσιών. Αυτός οφείλει με τους συνεργάτες του να διασφαλίζει την εγκυρότητα  των μελετών και την αρτιότητα των έργων του Δήμου
Οι τυπικές εγκρίσεις από Συμπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους ή και την Αντιπολίτευση. που αφορούν κυρίως στη σκοπιμότητα έργων και μελετών, δεν σημαίνει ούτε διάχυση των ευθυνών του ούτε συγκάλυψη της ανικανότητάς του
Επομένως η καραμέλα του ότι «τα ψηφίσαμε ομόφωνα» πρέπει να τελειώσει σαν άλλοθι της ανεπάρκειας του. Άλλωστε εάν δεν τα ψηφίζουμε είμαστε οι κακοί που δεν θέλουμε την πρόοδο του Δήμου!
Στο συγκεκριμένο έργο του Δημαρχείου κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ως οφείλαμε, για ενδεχόμενη υπέρβαση του προϋπολογισμού. Με πραγματικά στοιχεία αφού με το «καλημέρα» του έργου έφυγε μεγάλο μέρος των απρόβλεπτων δαπανών! Αφού, όπως αναφέρει η εισήγηση, χρειάσθηκε επαναϋπολογισμός της μελέτης. 
Και επειδή «είμαστε άσχετοι» όπως μας κατηγορεί ο κος Ρούσσος, αναρωτιόμαστε, άραγε εάν γινόντουσαν δοκιμαστικές τομές κατά την εκπόνηση της μελέτης στο υπέδαφος της θεμελίωσης θα χρειαζόταν επαναϋπολογισμός; 
Και εάν έγιναν, προς τι ο επαναϋπολογισμός; 
Τέλος, χαιρόμαστε που έστω και «μουδιασμένα» ο κος Ρούσσος θίγει το θέμα του μεγάλου σκανδάλου που αναδείξαμε με πλήρη στοιχεία το καλοκαίρι. Της αδικαιολόγητης δηλαδή ανάθεσης του αντιπλημμυρικού έργου στον 15ο μειοδότη  με επιπλέον κόστος 800.000
Βέβαια τις απαντήσεις ακόμα τις περιμένουμε!! 
Και θα στενοχωρήσουμε τον κο Ρούσσο γιατί τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» δεν τους γνωρίζουμε. 
Γνωρίζουμε όμως τους παροικούντες στο Χαλάνδρι και σύσσωμο τον Τεχνικό κόσμο που χαρακτήρισαν την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ως μέγα σκάνδαλο, να βγάλει, ως άχρηστες από το έργο, 14 από τις πιο έμπειρες  σε αντιπλημμυρικά έργα, πανελλαδικά, μειοδοτούσες εταιρείες και ο εκλεκτός με fake επιχειρήματα- ειδικό μηχάνημα και καλύτερο χρόνο-να κηρυχθεί ως ο ενδεδειγμένος! 
Μήπως, κε Ρούσσο, η σιωπή και σ’ αυτή την περίπτωση θα ήταν ενδεδειγμένη για να μην εκτίθεστε ανεπανόρθωτα;! 
Υ. Γ. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο αναφέρεται στις «ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές».
Στην περίπτωση του αντιπλημμυρικού έργου «ασυνήθιστη» ήταν μόνο η συμπεριφορά σας. 

Η Παράταξη “Χαλάνδρι σε δράση”»

Η απάντηση του κ. Ρούσσου στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση
Για πληρέστερη ενημέρωσή σας ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο, γιατί το Γραφείο Τύπου του Δήμου δεν μας κάνει τη χάρη να μας στέλνει τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου, την απάντηση του κ. Ρούσου στην αρχική ανακοίνωση της δημοτικής πρόταξης «Χαλάνδρι σε δράση» και την αναδημοσιεύουμε
Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση του κ. Γιώργου Κουράση, περί «κατασπατάλησης χρημάτων στο έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου της πόλης».
Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Χαλανδρίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:
Θα χαρακτηριζόταν αστεία και ανάξια σχολιασμού η ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση του κ. Γ. Κουράση με την οποία εγκαλείται ο δήμαρχος Χαλανδρίου για κατασπατάληση στο έργο του νέου δημαρχείου, αν δεν αποκάλυπτε αδικαιολόγητη -για αιρετούς- άγνοια συμβάσεων δημοσίων έργων και δεν βασιζόταν σε fake news, που οφείλουμε να αντικρούσουμε, για να γνωρίζουν οι πολίτες την πλήρη αλήθεια.
Και δυστυχώς οι αλήθειες είναι πικρές για την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου μας:
Το έργο της ανέγερσης του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου ύψους 11.748.083,13 ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνει ούτε κατά ένα σεντ τους δημότες Χαλανδρίου, όπως με περισσό θράσος ή με περισσή άγνοια διατείνεται η παράταξη Κουράση.
Οι μελέτες για την ανέγερση του δημαρχείου, οι οποίες διατυμπανίζει η μείζονα αντιπολίτευση ότι καταδεικνύουν «προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο» ανατέθηκαν στους μελετητές -είθισται να μην τις κάνει ο δήμαρχος- με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και κυρίως παρελήφθησαν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κουράσης και η παράταξή του που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και μιλούν για «προχειρότητά» της μελέτης αντιστήριξης έχουν υπερψηφίσει την παραλαβή της.
Η επικαιροποίηση δαπανών αντιστήριξης για απρόβλεπτες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εκσκαφής -που δεν επηρεάζει μάλιστα το συνολικό προϋπολογισμό του έργου- προβλέπεται στις συμβάσεις δημοσίων έργων.
Θα μπορούσαμε πιθανόν να χαρακτηρίσουμε και δικαιολογημένη την άγνοια του κ. Κουράση σε τέτοια θέματα, δεδομένου ότι είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος του Χαλανδρίου που δεν παρέδωσε στην πόλη ούτε ένα δημόσιο έργο!
Τελευταία επισήμανση, αλλά εξίσου σημαντική. Είναι η δεύτερη φορά που η μείζονα αντιπολίτευση επιτίθεται στη σημερινή διοίκηση με συκοφαντίες και fake news για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην πόλη. Την πρώτη φορά δεχτήκαμε άθλια επίθεση για το έργο ομβρίων των 5,5 εκατ. ευρώ, στο Κεντρικό Χαλάνδρι, επειδή απαιτήσαμε -για να διασφαλίσουμε την περάτωση του έργου- γραπτή δικαιολόγηση του κάθε εργολάβου για το ποσοστό έκπτωσης που είχε δώσει, διαδικασία που έθεσε εκτός διαγωνισμού τους εργολάβους με τις αδικαιολόγητες εκπτώσεις του 70% (!).Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά κύριε Κουράση ότι η κατακύρωση δημοσίων έργων σε μειοδότες με τέτοια έκπτωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγια.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος των προτεινόμενων από την κυβέρνηση αλλαγών στο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις που συζητήθηκε στο χθεσινό (29 Οκτωβρίου 2020) υπουργικό συμβούλιο. Ούτε γι’ αυτό είναι πληροφορημένος ο κ Κουράσης;
Πηγή: https://enypografa.gr/

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner