Ο Νότης Μαυρουδής* για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (ΟΠΑ)

0

Ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο προπηλακισμός του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη από «αναρχικούς», οι οποίοι προχώρησαν σε μία πράξη που παραπέμπει σε άλλες εποχές
Σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο πρύτανης εμφανίζεται με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
Οι λεγόμενοι αναρχικοί εισέβαλαν, το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους (από κομπιούτερ έως αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα). Γίνεται λόγος για μία από τις βιαιότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών.
Όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».
Το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, μεταξύ των άλλων,  καταδικάσεκαι ο γνωστός συνθέτης – κιθαριστής και τακτικός αρθρογράφος μας, Νότης Ματυρουδής.

Η ανακοίνωση του Νότη Μαυρουδή
«Πάντα με έπνιγε η βία και ο ξεδιάντροπος κομπασμός των δραστών για τις πράξεις τους.
Η επίθεση των 15 ηλιθίων κουκουλοφόρων, εις βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, είναι χαρακτηριστική του βαθέως φασισμού, ο οποίος φαίνεται πως έχει διαποτίσει την αντίληψη διαφόρων… παλληκαράδων της φακής, που χρησιμοποιούν (οι ηλίθιοι) μεθόδους ναζιστικής λογικής. Ανυπομονώ να μάθω κι εγώ ποια είναι αυτά τα σιχαμένα… καλόπαιδα και ποια η σχέση τους με τον «αναρχισμό», τρομάρα τους, όπως δηλώνουν οι ίδιοι δίχως την παραμικρή ντροπή!
Αν δεχθούμε πως υπάρχει λογική της βίας, σαν «αγωνιστικό» μέσο κατά της εξουσίας, τότε ένα τέτοιο παράδειγμα «φοιτητικής» δήθεν δράσης, αποδεικνύεται ως ένα από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων, διότι η συγκεκριμένη πράξη είναι δράση θρασύδειλων.
Τέτοιοι κατά δήλωσή τους «αναρχικοί» σπιλώνουν οποιαδήποτε υπόληψη πολιτικής ή φοιτητικής διεκδίκησης.
Θεωρώ πως η αλήτικηαυτή συμπεριφορά στα φοιτητικά μας αμφιθέατρα, είναι ν τ ρ ο π ή. Σύσσωμη η κοινωνία μας θα πρέπει να απομονώσει τέτοιους σύγχρονους συμμορίτες…
»

* Ο Νότης Μαυρουδής είναι κιθαριστής – συνθέτης

Δείτε τα 223 προηγούμενα άρθρα του Νότη Μαυρουδή

Share.

Comments are closed.