Γιάννης Μαγκριώτης*: Καλό μήνα, ψάχνοντας μια ρεαλιστική αισιοδοξία.

0

Και στο χθεσινό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός είπε, πως, η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το σχέδιό της και την αποτελεσματικότητά της.
Όμως όταν μετά από κάθε διάγγελμα του Πρωθυπουργού και κάθε εξαγγελία δέσμης νέων μέτρων της κυβέρνησης από τον Αύγουστο, ακολουθεί έξαρση των κρουσμάτων, αύξηση των νοσηλευομένων, αύξηση των διασωληνωμένων και αύξηση των θανάτων, σε ποια πραγματικά δεδομένα στηρίζει η κυβέρνηση τις θετικές εκτιμήσεις για το σχέδιό της;
Τα πιστοποιημένα κρούσματα χθες ξεπέρασαν τις 2000 και στην Θεσσαλονίκη το 40% αυτών.
Όμως και αυτή η εικόνα είναι πλασματική, γιατί είναι μικρός ο αριθμός των τεστ.
Γιατί, αν λάβουμε υπ’ όψιν ό,τι από τα αποτελέσματα του γρήγορου τεστ προχθές στην παραλία της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ποσοστό κρουσμάτων 0,75%, και κάνουμε μια αναγωγή στο 1.000.000 κατοίκων της Θεσσαλονίκης, το εύρημα είναι εφιαλτικό.
Αλήθεια γιατί τα γρήγορα τεστ, έγιναν για μια μόνο ημέρα στην Θεσσαλονίκη και μόνο στην παραλία;
Αν σκεφτούμε πως μόλις την επόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη ανέβηκε στο κόκκινο, τότε το κυβερνητικό σχέδιο είναι εκτός τόπου και χρόνου, και τελείως αναποτελεσματικό.
Αν προσθέσουμε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, άγγιξε το 100%, τότε καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.
Αν σκεφτούμε ακόμη ο,τι σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο κόκκινο, και σχεδόν όλα τα βαριά κρούσματα θα πρέπει να νοσηλευτούν στην Θεσσαλονίκη, τότε συνειδητοποιούμε, πως αυτό που θα ακολουθήσει ίσως δεν θα μπορεί να περιγραφεί.
Αλήθεια γιατί όλες οι χώρες της ΕΕ από την αρχή είχαν τρία επίπεδα κατάταξης με βάση τα κρούσματα και εμείς είχαμε τέσσερα που χθες ξαφνικά έγιναν δύο;
Ήθελαν κάτι να κρύψουν μέχρι τώρα, και όταν δεν μπορούσαν τους έπιασε πανικός;
Απαιτείται μια συγγνώμη από την κυβέρνηση και γρήγορη αλλαγή πολιτικής.
Να σταματήσουν οι κομπασμοί, να προστατέψουν την κοινωνία και την οικονομία και ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να προστατέψει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 194 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.