Σεισμός στη Σάμο: Καταστροφές στο νησί και 2 Νεκρά παιδιά – Κατέρρευσε εκκλησία στο Καρλόβασι

0

Καταστροφές στο νησί της Σάμου μετά τον ισχυρό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.
Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι.
Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως “ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί”.
Από το σεισμό μεγάλο τμήμα του ναού της “Παναγία Θεοτόκου” στο Καρλόβασι κατέρρευσε.

Νεκρά ανασύρθηκαν τα παιδιά που καταπλάκωσε τοίχος
Δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο ενώ διέσχιζαν στενό δρόμο στη Σάμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο μετά τον σεισμό και περνούσαν την οδό Κανάρη ένα στενό δρόμο με χαλάσματα όταν τραυματίστηκαν θανάσιμα.
Πρόκειται για μαθητές 15 και 17 ετών. Το συγκλονιστικό περιστατικό έγινε στο Βαθύ της Σάμου.
Το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και το δεύτερο, ένα κορίτσι.

Δείτε βίντεο τα Πρώτου Θέματος με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των δυο νεκρών παιδιών

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σάμο
Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, έχουν επιβεβαιωθεί οι τραυματισμοί πέντε ατόμων στη Σάμο, που όμως είναι ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια στο νησί, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό.
Νωρίτερα με το αεροπλάνο της Πολιτικής Προστασίας αναχώρησε για το νησί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραδαλιάς, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, απ’ όπου παρακολουθεί όλες τις ενέργειες των δυνάμεων στη Σάμο και ενημερώνεται συνεχώς για κάθε νέο από τον τόπο του σεισμού.
Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο νησί ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο διοικητής 1ης ΥΠΕ του υπουργείου Υγείας Χρήστος Ροϊλός, στελέχη της Διεύθυνσης Α’ Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Ομάδα Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,
Επίσης, στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ενώ με ειδικές πτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο νησί στελέχη του ΕΚΑΒ και πολιτικοί μηχανικοί από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Αεροδιακομιδή τραυματισμένου παιδιού στην Αθήνα με C-130
Ένα παιδί που έχει τραυματιστεί από τον σεισμό στη Σάμο, μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130.

Πρόκειται για μια 14χρονη, η οποία φέρει σοβαρά κατάγματα από τον σεισμό και ζητήθηκε η αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου στη Σάμο, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Share.

Comments are closed.