Τεράστιο εμπορικό πλοίο εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», του Πολεμικού Ναυτικού

0

Σοβαρό ναυτικό ατύχημα σήμερα το πρωί λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όταν εμπορικό πλοίο εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».
Το εμπορικό πλοίο ουσιαστικά έκοψε στη μέση το ναρκοθηρευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να πάρει κλίση.
Το ατύχημα έγινε γύρω στις 07:30 το πρωί, όταν το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston, που μετέφερε κοντέινερ, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ». Στο πολεμικό πλοίο υπήρξε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και πήρε μεγάλη κλίση, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Το εμπορικό ουσιαστικά έκοψε στη μέση το πολεμικό πλοίο, αποκόβοντάς του την πρύμνη! Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις.
Αυτή την ώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι του Πειραιά και ελπίζουν όλοι ότι το πλοίο θα σωθεί και δεν θα βυθιστεί.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.
Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και έχει ήδη συλληφθεί  ο πολωνικής καταγωγής καπετάνιος του εμπορικού πλοίου συνελήφθη.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»
«Θαλάσσιο Συμβάν
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού..»

Share.

Comments are closed.