Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα, Κοντονή για πλειστηριασμούς – Απάντηση στον Κοντονή που λέει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται πλειστηριασμοί

0

Με νέο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπολύει νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των πλειστηριασμών, και μάλιστα δίνει τρία ενδεικτικά παραδείγματα με σπίτια που βγήκαν στο σφυρί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Με αυτό τον τρόπο αποδομεί την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε όσα είχε υποστήριξε Σταύρος Κοντονής. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης με άρθρο του είχε επιχειρήσει να βάλει φρένο στις καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη υποστηρίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται πλειστηριασμοί.
Όμως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στον Σταύρο Κοντονή και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα με όσα συνέβαιναν τότε σε ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία.

Γράφει, λοιπόν, ο κ. Λαφαζάνης:
«Ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται ότι αγνοεί τη γνωστή παροιμία πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Ατύχησε ο Σταύρος Κοντονής να γράφει, ειδικά, από τις στήλες των «ΝΕΩΝ», ως απάντηση στις καταγγελίες μου, για τον ίδιον και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των άλλων παραπλανητικών, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ενώ στέναζαν την περίοδο εκείνη ειρηνοδικεία και μετά συμβολαιογραφεία από αρπαγή των σπιτιών φτωχών νοικοκυριών.
Αντί άλλων, αναφέρω αποκαλυπτικότατο ρεπορτάζ της Κατερίνας Ροββά στα «ΝΕΑ», της ίδιας εφημερίδας μέσα από την οποία προσπαθεί να με διαψεύσει, υπό τον τίτλο «Τώρα πια δεν έχω σπίτι να μείνω τον χειμώνα», το οποίο έκανε πάταγο εκείνη την περίοδο.
Σε αυτό, λοιπόν, το ρεπορτάζ καταγγέλλονται με στοιχεία τα εξής:

Πρώτον
: Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις 25/10 2017, διαμερίσματος 78 τ.μ. στα Σεπόλια, το οποίο ανήκε στη Γιώτα Σ. και το οποίο ήταν μοναδική κατοικία της ίδιας και του συζύγου της.
Δεύτερον:
 Πλειστηριασμός για χρέη σε τράπεζα στις 18/10/17 ενός παλιού σπιτιού 60 τ.μ. στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο οποίο ζούσε η ηλικιωμένη μητέρα του καταγγέλλοντος Κώστα Γκ. Το σπίτι αυτό ήταν η μοναδική κατοικία της 78χρονης, που προσπαθούσε να επιβιώσει με μια πενιχρή αγροτική σύνταξη των 320 ευρώ και με κομμένο για καιρό το ηλεκτρικό ρεύμα. Το έγκλημα της 78χρονης ήταν ότι είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο που έλαβε ο γιος της προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση που είχε οδηγήσει την οικογένειά του σε μεγάλες δυσκολίες.
Τρίτον:
 Μια συνταξιούχος από Αθήνα, η Ζ. Μπ., καταγγέλλει ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43 τ.μ. στου Γκύζη για χρέη στην Εφορία, για τα οποία έλαβε κατασχετήριο που προαναγγέλλει πλειστηριασμό σε τόπο και χρόνο που θα οριστούν και με την αξία του σπιτιού να αποτιμάται στα 20.000 ευρώ.
αυτά τα ολίγα, αφιερωμένα εξαιρετικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Share.

Comments are closed.