Βουλή: Η Σοφία Ζαχαράκη άφησε αναπάντητη την επίθεση που έγινε στην υπ. Παιδείας

0

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεων για την παιδεία, βλέποντας την υφυπουργό  Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να μη υπερασπίζεται την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, που ήταν απούσα, στη δευτερολογία της α
Αναφορικά με την επίθεση που της έκανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας ο οποίος την κατηγόρησε ότι απαξιεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών.
Αιτία του γεγονότος ήταν η πρόταση του βουλευτής ο οποίος πρότεινε οι μαθητές του Δήμου Πάργας , λόγω του σεισμού του περασμένου Μαρτίου να ενταχθούν σε ένα ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ .
Η υφυπουργού Παιδείας στην πρωτολογία της υποσχέθηκε κ. Μπάρκα ότι θα μεταφέρει το αίτημα – πρόταση προς την υπουργό Ν. Κεραμέως, καθότι όπως είπε η ίδια δεν έχει αρμοδιότητα επί των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
«Σημειώνω, αυτό το οποίο λέτε για την ειδική μοριοδότηση. Θα το μεταφέρω στην υπουργό, καθώς έχω τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας και όχι την ειδική μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές. Το λέω αυτό για να είμαι ακριβής. Διότι θα θέλατε μία απάντηση. Άρα, εγώ δεν θα μπορούσα να δεσμευτώ για κάτι. Και πάλι, δεν θα μπορούσα, γιατί δεν είμαστε σε αυτή τη χρονική στιγμή που θα μπορούσε να πει κάποιος για αυτό».
Στη συνέχεια ο βουλευτής επανήλθε στο θέμα στη δευτερολογία του λέγοντας: «Κυρία υφυπουργέ, συγκρατώ την πρώτη τοποθέτηση που κάνατε στο πρώτο ζήτημα, όσον αφορά το ειδικό ποσοστό. Χαίρομαι που θα το αναφέρετε στην υπουργό, γιατί η Υπουργός απαξιεί τις ερωτήσεις των Βουλευτών και δεν έχει απαντήσει ακόμη. Χαίρομαι, όμως που εσείς θα είστε η μεταφορέας της ερώτησης για την ένταξη σε ειδικό ποσοστό των μαθητών της πληγείσας περιοχής του Δήμου Πάργας».

Τελικά στη δευτερολογία της η κ. Ζαχαράκη απάντησε στις ερωτήσεις του Βουλευτή αλλά άφησε αναπάντητη την επίθεση του κ. Μπάρκα προς την κ. Κεραμέως.

Share.

Comments are closed.