Γιάννης Μαγκριώτης*: Τουρκία βγάζει Navtex, εμείς αντί-Navtex και περιμένουμε το Δεκέμβρη

0

Η Τουρκία βγάζει Navtex, εμείς αντί-Navtex και έτσι περνούν οι ημέρες, αυτοί δημιουργούν τετελεσμένα και εμείς περιμένουμε τον Δεκέμβρη.
Η Τουρκία, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 2ας Οκτωβρίου για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, αν δεν σταματήσει μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο, την επιθετικότητα απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά αύξησε την επιθετικότητα.
Μάλιστα μετά τις επεμβάσεις στην Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη, επεμβαίνει και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αγνοώντας την κοινή δήλωση των Τράμπ, Πούτιν και Μακρόν.
Δοκιμάζει τους S-400, αγνοώντας την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που χαρακτήρισε την πράξη αυτή κόκκινη γραμμή που θα επιφέρει νέες κυρώσεις, έχοντας τον Τράμπ να τον διαβεβαιώνει: Πως δεν πρόκειται να υπογράψει την εφαρμογή τους.
Αποκαλεί τον Μακρόν ουσιαστικά ψυχοπαθή, και τονίζει για μια ακόμη φορά ο,τι έχει ιστορικά, ηθικά, οικονομικά και γεωπολιτικά δικαιώματα, σε όλες τις περιοχές που είχε κατακτήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Τουρκία συνεχίσει να εκδίδει Navtex, που φθάνουν μέχρι τα 6,5 μίλια από τα ελληνικά νησιά, δηλαδή εμπράκτως αμφισβητεί ότι η Ελλάδα δικαιούται 12 μίλια χωρικά ύδατα.
Εμείς εκδίδουμε αντι-Navtex, όμως η κυβέρνηση θεωρεί κόκκινη γραμμή τα 6 μίλια και εκεί κινούνται τα πολεμικά μας πλοία.
Και όλα δείχνουν, ότι, έτσι θα πάμε μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβρη, και μετά;

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 190 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.