Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αποστόμωσε τον εκπρόσωπο του Ερντογάν: «Συγγνώμη, αλλά αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής»

0

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς έδωσε μια καλοπληρωμένη απάντηση στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με αφορμή ανάρτησή του στο twitter ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν σεβασμό στους μουσουλμάνους.
Η ανάρτηση του Φαχρετίν Αλτούν
Στον προσωπικό του λογαριασμό ο Φαχρετίν Αλτούν (Fahrettin Altun) έγραψε ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας – τον τρόπο ζωής μας», δίνοντας έτσι παράταση στην κόντρα της Τουρκίας με τον Γάλλο πρόεδρος Μακρόν.


Η απάντηση Σχοινά στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ερντογάν
Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν άφησε την δήλωση να «πέσει κάτω» και με δικό του μήνυμα στο Twitter απάντησε στον Αλτούν, παραθέτοντας την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής». έγραψε στην ανάρτησή του ο Μαργαρίτης Σχοινάς.


Η σχετική διάταξη στη Διακήρυξη της ΕΕ, αυτή αναφέρει πως «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη μέλη σε μια κοινωνία που υπερισχύει ο πλουραλισμός, η μη διάκριση, η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών». 

Share.

Comments are closed.