O Παύλος Γερουλάνος θυμάται τον Αντώνη Καρρά και, με μια φράση του,  στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ

0

Σαν σήμερα, στις 22 Οκτωβρίου 2013, πριν 7 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καρράς, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από τα πιο αγαπητά και συμπαθή πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο Παύλος Γερουλάνος θυμήθηκε τον Αντώνη Καρρά και απέτισε φόρο τιμής με τον δικό του τρόπο με ανάρτησή του στα social media, δανειζόμενος μια φράση του που έλεγε συχνά για να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία.
«”Άσε τι κάνει ο άλλος. Εσύ τι κάνεις; ” έλεγε ο Αντώνης Καρράς που χάσαμε σαν σήμερα.», ανέφερε αρχικά ο κ. Γερουλάνος, για να προσθέσει: «Υπέροχος Άνθρωπος και υπέροχο μήνυμα».
«Δεν είναι το μόνο μήνυμά του που “μιλάει” στη συγκυρία του κόμματος που τόσο αγάπησε», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος, οποίος ανάρτησε και μια φωτογραφία του Αντώνη Καρρά, που τράβηξε ο Γιάννης Κολεσίδης, και η οποία βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού World Preempt Photo.

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

Βιογραφικό Αντώνη Καρρά
Ο Αντώνης Καρράς αποτέλεσε ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του Κινήματος, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Αγνός και ασυμβίβαστος αγωνιστής, δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ειδικότερα όταν επρόκειτο για ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν, πάντα, εναντίον της μίας και μοναδικής υποψηφιότητας για τα αξιώματα του Κινήματος και δεν δίσταζε, όταν άλλοι δεν τολμούσαν, να θέτει εκείνος υποψηφιότητα για αξίωμα, όπως του Γραμματέα της Κ.Ε., όταν ο Α. Παπανδρέου πρότεινε μια και μοναδική υποψηφιότητα.
Ο Αντώνης Καρράς ήταν οικονομολόγος και διετέλεσε Διευθυντής του υπουργείου Συντονισμού επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου από το 1964 έως την «αποστασία». Εκεί γνωρίσθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συνδέθηκε με προσωπική φιλία, διατηρώντας, όμως, την πολιτική του αυτονομία, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια, μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Είχε πλούσια αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και όλοι τον γνώριζαν με το ψευδώνυμο «Άλκης». Την περίοδο αυτή «έκανε βάρκα» μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, δηλαδή θαλάσσια δρομολόγια, μεταφέροντας αντιστασιακούς που έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα ή να επιστρέψουν για να αναλάβουν δράση.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΚ και ήταν από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του.
Ήταν από την αρχή εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ήταν από τους ιδρυτές του βιβλιοπωλείου ΑΙΧΜΗ του Κινήματος, το οποίο διακινούσε όλα τα προοδευτικά βιβλία, περιλαμβανομένων εκείνων των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».
Ήταν ανοιχτός στα νέα ιδεολογικά ρεύματα και αγκάλιασε τη νέα γενιά όσο λίγοι, προσβλέποντας σε αυτήν, να οδηγήσει τη χώρα και τους Έλληνες σε ένα καλύτερο μέλλον.
Υπήρξε επίσης, για πολλά χρόνια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, της κορυφαίας Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος.

Share.

Comments are closed.