Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ και χωριστά ο ένας από τον άλλον, η πρώτη νύχτα των συλληφθέντων

0

Με την ανακοίνωση της απόφασης από την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, ένα-ένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να παρουσιάζονται αυτοβούλως στα οικεία τους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να παραδοθούν, ενώ άλλοι, όπως ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, συνελήφθησαν άμεσα καθώς βρίσκονταν στο δικαστήριο.
Συγκεκριμένας Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Αναστάσιος Πανταζής και Μάρκος Ευγενικός στο ΑΤ Περάματος. Ο Μάριος Αναδιώτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ Δραπετσώνας, ενώ ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.
Τέλος, και ο Γιώργος Ρουπακιάς αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν εκδόθηκε το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που ήρε την κατ’ οίκον κράτηση και τη μετέτρεψε αυτόματα σε σύλληψη και φυλάκιση.
Πιο επεισοδιακή ήταν η παράδοση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αφού προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του στην Πεύκη αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, λέγοντας ότι οδηγείται στη φυλακή για τις ιδέες του, γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι, αποφάσισε να παραδοθεί στη ΓΑΔΑ. Η οικογένεια του και λίγοι υποστηρικτές τους έστησαν ολόκληρο σχέδιο προκειμένου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να ξεφύγει από τους δημοσιογράφους, με την κόρη του Ουρανία να βγαίνει από την μπροστινή είσοδο της πολυκατοικίας, τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο περίμενε σε πλαϊνό δρόμο.
Πάντως μέχρι αργά χθες το βράδυ σχεδόν όλοι οι καταδικασθέντες είχαν εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών με εξαίρεση τον Γιάννης Λαγός, που φρόντισε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και πλέον τίθεται ζήτημα άρσης της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, και τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος διεμήνυσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν προτίθεται να παραδοθεί.

Οι συλληφθέντες παρέμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 50 θέσεων στον 7ο όροφο ο οποίος έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη, αλλά και σε κρατητήρια υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
Σήμερα θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα και φωτογραφίες, στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών όπου θα παραλάβουν τα φυλακιστήρια και έπειτα στη Διεύθυνση Μεταγωγών ώστε να μεταφερθούν στις φυλακές που θα επιλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούν σε φυλακές τύπου Β όπως αυτές της Νιγρίτας Σερρών, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας και του Αγίου Στέφανου Πατρών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού ή Μαλανδρίνου.
Επίσης είναι πιθανό η ηγετική ομάδα να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις παραπάνω φυλακές, αλλά και στου Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και εάν είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.
Μόλις φτάσουν στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, και στη συνέχεια στα κελιά τους.
Παράλληλα, θα βρίσκονται σε διαρκή φυσική και με τεχνητά μέσα παρακολούθηση, ενώ θα ελέγχονται σε καθημερινή βάση τα κελιά τους για τον εντοπισμό κινητών ή αυτοσχέδιων όπλων, αλλά και οι επικοινωνίες και τα επισκεπτήρια.
Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας. Έτσι, θα προαυλίζονται ιδιωτικά, σε διαφορετικές ώρες και μακριά από τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Share.

Comments are closed.