Παύλος Χρηστίδης – ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του κορωνοϊού

0

Το Κίνημα Αλλαγής βάζει απέναντί του την κυβέρνηση και στο θέμα του κορονοϊού, εκτιμώντας ότι αυτή είναι που απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, κυρίως δε, στο διάστημα μετά το lockdown του περασμένου Μαρτίου.
«Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας, πριν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και μετά, για τον τρόπο που θα έπρεπε να προστατευθεί, να αναλάβει την ευθύνη της και να προστατεύσει και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ζητώντας ένα ειδικό σχέδιο το οποίο δεν θα υιοθετεί «εύκολες» λύσεις και θα εξηγεί σε όλους πώς θα προστατευθούν από τον κορονοϊό. Ο ίδιος, εκτίμησε μιλώντας στο Action 24 ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει σταματήσει η ενημέρωση από τον κ.Τσιόδρα, τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την επιτυχία στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας και επισημαίνοντας ότι είναι απώλεια το γεγονός ότι δεν τον έχουμε στην καθημερινή ενημέρωση. «Είχε ενσυναίσθηση και αυτή λείπει μαζί με μία σοβαρή και επαναλαμβανόμενη καμπάνια ενημέρωσης και όχι αντιμετώπισης του ζητήματος εκ των υστέρων», είπε ο κ.Χρηστίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα καθυστερήσεις στην ενίσχυση του ΕΣΥ.
Ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν να θυμίζουν ότι πέραν των …χειροκροτημάτων, που εισέπραξαν οι υγειονομικοί από τους πολίτες, δεν μπήκαν ποτέ, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν προσελήφθησαν νέοι, ενώ δεν έχει εισακουστεί η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για επίδομα που θα πρέπει να λαμβάνουν μέχρι το τέλος της κρίσης της πανδημίας στην χώρα μας.
Την ίδια ώρα, στο Κίνημα Αλλαγής παρατηρούν επίσης έλλειμμα προετοιμασίας και ανοργανωσιά σε κάθε επίπεδο, μετά την άρση του lockdown, από το άνοιγμα του Τουρισμού, ως τη λειτουργία των ΜΜΜ, το άνοιγμα των σχολείων, ακόμα και την ενημέρωση των πολιτών για την δική τους προστασία. «Ο κορωνοϊός δεν πέφτει από τον ουρανό σαν κατάρα. Η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα έργων και λόγων από την πλευρά της κυβέρνησης τον επιτείνει και τον ενισχύει», λένε, προειδοποιώντας ότι οι ίδιοι δεν θα σταματήσουν να ‘ανεβάζουν’ το θέμα για όσο χρειαστεί.

Share.

Comments are closed.