Η αλήθεια για τη φωτογραφία του Oruc Reis και της ελληνικής φρεγάτας, που παρουσίασε η ΕΡΤ και προσπάθησε να διαψεύσει η Yeni Safak

0

Ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο με μια ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis και να επιτηρεί τις κινήσεις του παρουσίασε την Τρίτη η ΕΡΤ, με την φιλοερντογανική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak να προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφεία είναι προϊόν φωτομοντάζ.
Αναλυτική, η ΕΡΤ σε ρεπορτάζ που αναφέρει ότι το Oruc Reis βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται μια ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει στήσει ένα πλωτό τοίχος περιμετρικά του Καστελόριζου προκειμένου να εμποδίσει το Oruc Reis αλλά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία να πλησιάσουν περισσότερο και πως σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο Στρατός Ξηράς, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Για φωτομοντάζ έκανε λόγο η Yeni Safak

Κλικ για να μεγαλώσει η φωτογραφία

Η τουρκική εφημερίδα με καθυστέρηση δύο ημερών έσπευσε να “απαντήσει” στην ΕΡΤ, με δημοσίευμα στην ηλεκτρονικής της έκδοση στο οποίο ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία με την ελληνική φρεγάτα και το Oruc Reis είναι προϊόν φωτομοντάζ.
«To ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση: Διώξαμε το Oruc Reis με μονταρισμένη φωτογραφία» είναι ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος που κάνει λόγο για fake news και σκάνδαλο από την ελληνική πλευρά ενώ προχώρησε σε ανάλυση για να αποδείξει το πως στήθηκε το φωτομοντάζ.

Το λάθος της Γενί Σαφάκ
Η τουρκική εφημερίδα στην προσπάθειά της να αποκαλύψει ότι η ΕΡΤ έκανε μοντάζ στην φωτογραφία παρουσιάζοντας την “αυθεντική” επάνω στην οποία πάτησε η ελληνική δημόσια τηλεόραση υπέπεσε σε σφάλμα.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις δύο φωτογραφίες με τα βέλη που παρουσιάζει η Γενί Σαφάκ, υπάρχει μια εμφανής διαφορά. Στην φωτογραφία της ΕΡΤ δεν υπάρχει γερανός στο κατάστρωμα του Oruc Reis ενώ σε αυτή της τουρκική εφημερίδα υπάρχει. Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η φωτογραφία της Γενί Σαφάκ δεν γίνεται να χρησιμοποιήθηκε από την ΕΡΤ.

Share.

Comments are closed.