Αγιά Παρασκευή: Οι προτάσεις των «Αλλάζουμε» για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021

0

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» στην Αγίας Παρασκευή κ. Γιάννης Μυλωνάκης, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά σχετικά με τις προτάσεις της παράταξης για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021.

Αναλυτικά η επιστολή του κ Μυλωνάκη

Αγία Παρασκευή, 20.10.2020
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση του με Αρ.Πρωτ.: 20110/21-09-2020 εγγράφου σας σχετικά με τις προτάσεις της παράταξής μας για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021, σας γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας έχει δεσμευτεί να συμβάλλει θετικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλης μας, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση στην πράξη. Σε αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους (2020), που στο μεγαλύτερο μέρος υιοθετήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσαν:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΤΟΥΣ 2020
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1. Παροχή υπηρεσίας για τη δημιουργία (smart app) για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
2. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης ανάτπυξης εφαρμογών της ψηφιακής πόλης 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
3. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας 10.000,00€ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
4. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για το Αθλητικό Κέντρο στο Ο.Τ.451 (Πευκάκια) 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
5. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης λειτουργιών & εγκαταστάσεων στο Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο “Στ.Κώτσης” 8.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
6. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους 8.000,00€ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Παρακολουθώντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού, διαπιστώνουμε ότι παρόλο που η δημοτική αρχή υιοθέτησε τις προτάσεις μας, δυστυχώς καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί. Η φιλοσοφία των προτάσεων μας ήταν τον πρώτο χρόνο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να αποκτήσουμε τις σχετικές μελέτες, ώστε να μπούμε σε πορεία υλοποίησης έργων και δράσεων τα επόμενα χρόνια. Είναι γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, όπως άλλωστε χάνονται συνεχώς ευκαιρίες για τον Δήμο μας, κάτι που επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που είχαμε ως παράταξη από την πρώτη στιγμή για το κατά πόσο ήταν προσχηματική η υιοθέτηση των προτάσεών μας από τη δημοτική αρχή.
Αναφορικά με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021 είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποβάλουμε κοστολογημένες προτάσεις και να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, χωρίς να μας έχετε αποστείλει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελούσε τη βάση της συζήτησης.
Ωστόσο, έστω κι έτσι, δεν θα υπεκφύγουμε και θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας, δείχνοντας για ακόμα μία φορά στη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις την πρόθεση της παράταξής μας να συζητήσουμε ουσιαστικά για την πόλη που θέλουμε να ζούμε, αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.
Η πόλη μας έχει πολλά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να ιεραρχήσουμε ώστε να επιλύσουμε και όχι να λαϊκίζουμε παρουσιάζοντας μακροσκελείς καταλόγους έργων μόνο για το θεαθήναι.
Η φιλοσοφία των προτάσεων μας στηρίζεται στο να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η Αγία Παρασκευή να γίνει μια πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ανθρώπινη και ασφαλής για όλους. 
Σε αυτή την κατεύθυνση θέτουμε ως προτεραιότητα την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την πόλη, όπως είναι η αποπεράτωσή του ημιτελούς κολυμβητηρίου στη Ν. Ζωή, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μέσω νέων τεχνολογιών, η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, όπως το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και το Πάρκο «Στ.Κώτσης».
Τέλος, έχουμε προτείνει το έτος 2021 να αφιερωθεί στη μνήμη του πρώην δημάρχου Σταύρου Κώτση, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του. Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να τιμούμε και να θυμόμαστε ανθρώπους που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στη δημόσια ζωή της πόλης. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων μνήμης (π.χ. αιμοδοσία, βράβευση, διοργάνωση αγώνα, παρουσίαση βιβλίου κ.ά.), που δεν θα επιβαρύνουν με έξοδα τον Δήμο μας. Ως εκ τούτου προτείνουμε την εγγραφή στον προϋπολογισμό κωδικού με το συμβολικό ποσό του 1€, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτυπώσει στον προϋπολογισμό τη βούληση του.
Οι προτάσεις μας συνοπτικά:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΤΟΥΣ 2021
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1. Ανάθεση μελετών για την ολοκλήρωση των ημιτελών εγκαταστάσεων του Ο.Τ. 111 (κολυμβητήριο) και αξιοποίησή τους.
2. Παροχή υπηρεσίας για τη δημιουργία (smart app) για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών.
3. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης ανάπτυξης εφαρμογών της ψηφιακής πόλης.
4. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.
5. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για το Αθλητικό Κέντρο στο Ο.Τ.451 (Πευκάκια).
6. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης λειτουργιών & εγκαταστάσεων στο Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο «Στ.Κώτσης».
7 Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους.
8. Διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή τα 20 έτη από τον θάνατο του πρ. δημάρχου Σταύρου Κώτση.

Με την πεποίθηση ότι θα εντάξετε τις προτάσεις μας στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021, αναμένουμε να μας καλέσετε να συζητήσουμε αναλυτικά ποιες από αυτές θα υιοθετήσετε ως δημοτική αρχή, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης τους.

Γιάννης Μυλωνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner