Μάκης Γιομπαζολιάς: «De facto » έλλειμμα σοβαρότητας

0

Πολιτική μιζέρια και κατωτερότητα φανερώνουν οι αντιδράσεις στην επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου, από τον Πρωθυπουργό, για την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, που διεκδικεί η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών – μελών του διεθνούς οργανισμού.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, όποια άποψη κι αν έχει κανείς για την πολιτική της διαδρομή , συγκεντρώνει όλα τα πολιτικά, επιστημονικά και διεθνούς εμπειρίας και αναγνώρισης προσόντα της θέσης για την οποία την προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιδίωξη που , αν ευοδωθεί, θα είναι διεθνής επιτυχία για την Ελλάδα και όχι για κάποιο κόμμα.
Από που και ως που αυτή η κίνηση αποτελεί ένδειξη “de facto συνεργασίας” της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, κόμμα με το οποίο η κ. Διαμαντοπούλου έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός στο παρελθόν αλλά από το οποίο έχει αποχωρήσει προ 7ετίας?
Το ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έκανε αυτήν την επιλογή και με κριτήριο πολιτικού οφέλους δεν ακυρώνει όλα τα παραπάνω.
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ “συνεργάσθηκε de facto” με την ΝΔ όταν επέλεγε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν συγκυβερνούσε με τον κ. Πάνο Καμμένο και όταν έκανε υπουργό του τον κ. Παπαγγελόπουλο? Και “συνεργάσθηκε de facto” με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ όταν έκανε υπουργούς του τους κυρίους Χρήστο Σπίρτζη και Γιάννη Πανούση
Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ “συνεργάσθηκε de facto” με την ΝΔ όταν επί Α. Παπανδρέου έκανε βουλευτή του τον Γιάννη Μπούτο και επί Γ. Παπανδρέου έκανε βουλευτές του τον κ. Στέφανο Μάνο και τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο? Και “συνεργάσθηκε de facto” με τον Συνασπισμό όταν έκανε βουλευτή του τον Μίμη Ανδρουλάκη και έστειλε στην Κομισιόν την πρώην πρόεδρο του κόμματος αυτού Μαρία Δαμανάκη?
Είναι προφανές το έλλειμμα σοβαρότητας στην πολιτική μας πραγματικότητα.

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 39 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.