Κορονοϊός-Σχολεία: Ένα μήνα μετά διαπιστώνουμε ότι δεν μεταφέρεται ο ιός και δεν αποτελούν εστία διασποράς

0

Συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, και η εικόνα σε σχέση με τον κορονοϊό θα λέγαμε ότι είναι ενθαρρυντική.
Όπως είπε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα σχολεία δείχνουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα». Θεωρείται ότι το «σχολείο είναι ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον». Μόλις 29 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
Άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι στα σχολεία δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση των μέτρων και δεν παρατηρούνται περιπτώσεις υπερμετάδοσης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων (29 σχολικές μονάδες στις άνω των 14.000) και σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων (207 σχολικά τμήματα σε πάνω από 80.000).
Από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ μαθητών, και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Share.

Comments are closed.