Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές

0

Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται πως ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Η εισαγγελέας πρότεινε 7 έτη κάθειρξης για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Σε όσους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) η εισαγγελεάς πρότρεινε 5 έτη φυλακιση.

Για τη δολοφονία Φύσσα
Νωρίτερα είχε προτείνει ισόβια και 7 έτη στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε ότι αφορά τους στενούς συνεργούς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που δεν έχουν ελαφρυντικό, πρότεινε κάθειρξη 8 ετών στον καθένα, και σε εκείνους που έχουν ελαφρυντικό 6 έτη.
Αναλυτικά πρότεινε κάθειρξη 8 ετών για τους Άγγο Ιωάννη, Καζαντζόγλου Ιωάννη, Καλαρίτη Ελπιδοφόρο, Κομιανό Ιωάννη, Κορκοβίλη Κωνσταντίνο, Μιχάλαρο Αναστάσιο, Πατέλη Γεώργιο, Σταμπέλο Γεώργιο και Τσορβά Αθανάσιο.
Κάθειρξη 6 ετών για τους: Δήμου Γεώργιο (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), Σκάλκο Γεώργιο (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), Χρυσαφίτη Αριστοτέλη (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας).

Για την υπόθεση των αλιεργατών
Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά. Πρόκειται για τους Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαριά, Παπαδόπουλο, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Και κάθειρξη 10 ετών για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για παράνομη οπλοκατοχή: Άγγος 8 μήνες και 600 ευρώ, Μιχάλαρος φυλάκιση 8 μηνών και 600 ευρώ. Πατέλης φυλάκιση 13 μήνες και 600 ευρώ. Σαντοριναίος, φυλάκιση 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Παράβαση του 456/1956 για Καζαντζόγλου, φυλάκιση 3 μήνες και 600 ευρώ.

Για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ
Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση 10 μηνών και για έναν κατηγορούμενο 6 μηνών για κάθε πράξη.

Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος 3 ατόμων, κατά συρροή, 10 μηνών στον καθένα. Χατζηδάκης για απλή πράξη, αλλά έχει και ελαφρυντικά, 6 μήνες για καθεμία πράξη.
Διατάραξη κοινής ειρήνης: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, 8 μήνες στον καθένα. Χατζηδάκης: 4 μήνες. Παράνομη οπλοχρησία: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, 6 μήνες στον καθένα. Χατζηδάκης με ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας, 3 μήνες.

Share.

Comments are closed.