Χωρίς ελαφρυντικά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής – Σε ποιους δόθηκε ελαφρυντικό

0

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.
Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.
Αντίθετα, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε μόλις τέσσερις βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αυτοί είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, που έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχαήλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.
Σε οκτώ κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαριά, Χρυσαφίτη, Παπαδόπουλο. Επιπλέον, στους Δήμου και Σκάλκο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
Μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, ο Γιάννης Λαγός, που ήταν παρών στην αίθουσα του Εφετείου, ζήτησε τον λόγο και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου.
Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει προκατάληψη των δικαστών και ότι έχουν δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό της χώρας. Υποστήριξε, δε, ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία.
Το δικαστήριο διέκοψε μετά το αίτημα Λαγού. ελαφρυντικό.

Share.

Comments are closed.