Θύελλα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά με το σύνθημα “Δεν είναι αθώοι”

0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή”, το οποίο απεικονίζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με το σύνθημα Δεν είναι αθώοι που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να ταυτίσει τους Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή».

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς.
«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου
Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακομη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν ολο και περισσότερο οτι η θέση τους είναι στο περιθώριο», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Αντιδρώντας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβερνήσεως Σαμαρά και καταδικάστηκαν επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Επί 4,5 χρόνια η δίκη δεν κύλησε με τον ρυθμό που έπρεπε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή όταν ήταν στην αντιπολίτευση, χρησιμοποίησε την Χρυσή Αυγή για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, τότε που ο Σταύρος Δήμας έλεγε ότι δεν ήθελε να εκλεγεί ΠτΔ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Όταν έγινε κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις».

Συνεχίζοντας έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Πέτσας: “Μαθητές του Γκέμπελς. Αυτοί που “έκαναν παιχνίδια” με τη ΧΑ και μείωσαν τις ποινές της καταγγέλλουν @kmitsotakis & @samaras_antonis που την οδήγησαν στην Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση! Αυτοί που οφείλουν να απολογούνται παριστάνουν τους τιμητές! Στην Αυγή έδυσε η Δημοκρατία”.

Η απάντηση της «Αυγής» στη ΝΔ
«Λιγότερο θράσος» ζητά από το κυβερνών κόμμα η «Αυγή της Κυριακής», σε δημοσίευμα – απάντηση στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στο οι κ.κ. Σαμαράς και Μητσοτάκης εμφανίζονται υπό τον τίτλο «δεν είναι αθώοι».

«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η “Αυγή” αρνείται να της πιστώσει την “τεράστια” συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους, επιχείρησαν να τους ενσωματώσουν πολιτικά, τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τους αποκάλεσαν με τα μικρά τους ονόματα. Γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που συνυπήρξαν και εξακολουθούν να συνυπάρχουν με την ΧΑ στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων. Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν.
Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά. Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε. Τις υποδείξεις ας τις κάνει η ΝΔ στα μέσα της λίστας Πέτσα. Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση.
Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται.
Και μην παραχαράσσετε την ιστορία
», αναφέρει συγκεκριμένα η Αυγή.

ΣΥΡΙΖΑ: Συκοφαντούν – Ο λαός θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για προσπάθεια να συκοφαντηθεί η Αυγή, η Αριστερά και οι κοινωνικοί αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. “Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί“, σημείωσε.

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει “η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει” και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων. Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα ΑΤΜ” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην υπεράσπιση της Αυγής σε νέα του ανακοίνωση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θα την ακολουθεί πάντα το ξέπλυμα των νεοναζί».

Το σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το πρωτοσέλιδο της Αυγής
«Το σημερινό άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής, είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ, γιατί με τις αλλαγές του στον ποινικό κώδικα δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Ο διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού. Το ζήσαμε και στο παρελθόν.
Μία είναι η απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών σήμερα. Να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί. Με πρώτο και άμεσο βήμα την ψήφιση της τροπολογίας μας, που αποκλείει τη συμμετοχή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές

Καταδικάζουν προσωπικότητες του πνευματικού και πολιτικού κόσμου καταδικάζουν το πρωτοσέλιδο
Προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου από όλο το πολιτικό φάσμα καταδικάζουν με αναρτήσεις τους το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και την προσπάθεια οικειοποίησης των αντιφασιστικών συνθημάτων για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

Νότης Μαυρουδής: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ (11/10/2020)
«Τι κρίμα! Μια πρώην αριστερή εφημερίδα να κατρακυλά στους δρόμους του αυριανισμού… Το αντεστραμμένο σύνθημα “Δεν είναι αθώοι” της Αυγής την βαφτίζει πλέον και εγκαινιάζει την ταύτισή της με το πνεύμα της Αυριανής τού Κουρή. Οι “αριστεροί σύντροφοι” που σκέφτηκαν αυτό το εμετικό πρωτοσέλιδο, απέδειξαν τον βαθύ σταλινισμό τής δημοσιογραφίας τής αθλιότητας…»

Χρήστος Α. Χωμενίδης: Κι έγινες, αντί για φως μου, ο περίγελως τού κόσμου…

Κι έγινες, αντί για φως μου, ο περίγελως τού κόσμου…

Gepostet von Χρήστος Α. Χωμενίδης am Samstag, 10. Oktober 2020

Μιχάλης Κατρίνης: Προς ενδιαφερόμενους
«Προς ενδιαφερόμενους: Οι πλατείες ήταν όντως γεμάτες και είχαν (και) Χρυσαυγίτες Αυτοί που προπηλάκιζαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν και (μη) Χρυσαυγίτες. Η «αγανάκτηση» του 2011 εκφράστηκε στις εκλογές του 2012: Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση Ο Καμμένος 10,5% Η ΧΑ μπήκε στη Βουλή»
 

Στάθης Δρογώσης΅Μόνο ντροπή…
«Το «δεν είναι αθώοι» το χρησιμοποιήσαμε για τους ναζί. Ντροπή για αυτή την ιστορική εφημερίδα…Αναρωτιέμαι αν οι εργαζόμενοι εκεί μπορούν να κάνουν κάτι…Μόνο ντροπή»


Μάκης Προβατάς: Ο διάλογος
«– Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως ΣΥΡΙΖΑ ετσι οπως εξελίχθηκε το θέμα της ΧΑ.
– Το χειρότερο είναι όλα αυτά που αποκάλυψε ο Κοντονης γιατι επηρεάζουν ένα κοινό που μέχρι χθες μας ψηφιζε. Και δεν γινεται να διαψευσθουν.
– Θα τα επιβεβαιωσουν και οι μειωμενες ποινες που θα βγουν και θα μας χρεωθουν…
– Αδιεξοδο δεν υπαρχει στον ΣΥΡΙΖΑ… Ας απευθυνθούμε δυναμικά στο δικο μας κοινο… Τι θα ήθελε να διαβασει που να ανταποκρίνεται σε αυτο που έχει στο μυαλό του…?
– Σκατα… αντε βρες το.
– Ναι…!!! Αυτό θα είναι το πρωτοσέλιδό….
Επιβεβαιωμενος διάλογος από την συσκεψη της ΑΥΓΗΣ για να βγει το πρωτοσελιδο»

– Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως ΣΥΡΙΖΑ ετσι οπως εξελίχθηκε το θέμα της ΧΑ.- Το χειρότερο είναι όλα αυτά που αποκάλυψε ο…

Gepostet von Makis Provatas am Samstag, 10. Oktober 2020

Ανδρέας Πετρουλάκης: Το σύνθημα αυτό, όταν το χρησιμοποιεί για ηγέτες πολιτικών κομμάτων, αθωώνει τους ναζί
«Αυτό που δεν καταλαβαίνει ( ή καταλαβαίνει;) η Αυγή είναι ότι αυτό το σύνθημα που επωάστηκε και μεταβολίστηκε μέσα στην κοινωνία για πολλές μέρες ως συλλογική και υπερκομματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, όταν το χρησιμοποιεί για ηγέτες πολιτικών κομμάτων, δεν σπιλώνει αυτούς αλλά δυτικοποιεί και αθωώνει τους ναζί.. Και παρεμπιπτόντως δεν είχε το ηθικό δικαίωμα να υποκλεψει για τους ταπεινούς της στόχους ένα σύνθημα που αγκαλιάστηκε από όλην τη δημοκρατική κοινωνία. Ήταν πολιτική καπηλεία»

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ( ή καταλαβαίνει;) η Αυγή είναι ότι αυτό το σύνθημα που επωαστηκε και μεταβολιστηκε μέσα στην…

Gepostet von Andreas Petroulakis am Samstag, 10. Oktober 2020

Share.

Comments are closed.