Μαγνησία: Διαδικτυακή εκδήλωση ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και γονεωνκαι με τους καθηγητές Γουργουλιάνη και Χατζηχριστοδούλου για τον κορονοϊό

0

Τα σχολεία της Μαγνησίας προετοιμάζονται για τον ερχόμενο μήνα που εκτιμάται ότι θα έρθουν τα δυσκολότερα την έξαρση των ιώσεων.
Διευθυντές, ιδίως δημοτικών σχολείων, δέχονται καθημερινά πληθώρα ερωτήσεων από γονείς, που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων και καλούνται να δώσουν απαντήσεις χωρίς και οι ίδιοι να διαθέτουν ιατρικές γνώσεις.
«Τα σχολεία μας για πρώτη φορά καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Υπάρχει ανησυχία και ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις από ειδικούς για την ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όσο και των γονέων», σημείωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του Βόλου, ο δάσκαλος και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

Έτσι το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την Ενωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, με την Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, διαδικτυακή συνάντηση – ενημέρωση, στην πλατφόρμα Webex.

Εισηγητές θα είναι:

  • ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Κων/νος Γουργουλιάνης με θέμα «Πανδημία. Ευπαθείς ομάδες και υποκείμενα νοσήματα» και
  • ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου με θέμα «Υγειονομικά πρωτόκολλα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων COVID – 19 στα σχολεία».

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε πλατφόρμα Webex (https://minedu-primary.webex.com/meet/filipkon) και στο facebook. Με την ολοκλήρωση των 15λεπτων εισηγήσεων θ΄ ακολουθήσουν ερωτήματα και δευτερολογία εισηγητών.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, στα σχολεία τηςε περιοχής εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες των αποστάσεων, της χρήσης μάσκας και αντισηπτικού, της συστηματικής καθαριότητας και αερισμού και των διαφορετικών διαλειμμάτων.
Όμως υπάρχουν ερωτήματα στα οποία δεν μπορούν να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί, παρά μόνο οι ειδικοί
«Υπάρχουν γονείς που μας τηλεφωνούν και αναφέρουν ελαφρά αδιαθεσία του παιδιού τους και μας ρωτούν αν θα πρέπει να το στείλουν στο σχολείο. Σε όλα τα σχολεία έχουν οριστεί υπεύθυνοι για τον χειρισμό τυχόν κρουσμάτων COVID – 19, ωστόσο χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα», προσθέτει ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς εκτός από την υγειονομική απειλή του νέου κορονοϊού σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι ιώσεις και όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουμε», καταλήγει.

Share.

Comments are closed.