Τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για τον αποκλεισμό των χρυσαυγιτών από τις εκλογές – Ποτέ ξανά νεοναζί στις εκλογές

0

Στο Κίνημα Αλλαγής ήταν βέβαιοι και δεν έπεσαν από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγησαν στο να πέσει στα “μαλακά” η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον θεωρούν ότι ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του είναι έκθετοι ηθικά και πολιτικά.
Το Κίνημα Αλλαγής είχε εξαρχής την πιο καθαρή στάση απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και μάλιστα χθες πήρε άλλη μια θεσμική πρωτοβουλία για να απαλλαγούμε οριστικά από το αυγό του φιδιού, δεδομένης και της κατάργησης, ως παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων με το νέο Ποινικό Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95), που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Κατέθεσε ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, που εμποδίζει πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για αυτά τα αδικήματα να είναι υποψήφια στις εκλογές. Επίσης προτείνει ειδική διάταξη που απαγορεύει να κατεβαίνουν στις εκλογές κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων, στους οποίους συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος ή της δημόσιας τάξης, καθώς και όσα κόμματα έχουν καταστατικό, διακήρυξη αρχών, λειτουργία και δράση που παραβιάζει ή απειλεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Να σημειωθεί ότι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κίνηση των διαδικασιών για την άμεση απαγόρευση της συμμετοχής του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, Ιωάννη Λαγού στις εργασίες του, ύστερα από την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Share.

Comments are closed.