Στη Βουλή επιστρέφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αντί του Παπαχριστόπουλου 

0

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επιστρέψει στη Βουλή καταλαμβάνοντας την τελευταία έδρα του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών αντί του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στις εθνικές κλογές της 7ης Ιουλίου 2019  είχε βρεθεί πίσω από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο μόλις για πέντε ψήφους. Αυτή η μικρή διαφορά ψήφων επέτρεψε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, να αιτηθεί επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Στις 3 Ιουνίου 2020 συνεδρίασε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που όρισε επιτροπή Πρωτοδικών για να εξετάσει την ένσταση του Π. Κουρουπλή και την αντένσταση του Θ. Παπαχριστοπουλου.
Η επιτροπή έκανε την εισήγηση της η οποία γνωστοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους για παρατηρήσεις και στις 7 Οκτωβρίου βγήκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Το εκλογοδικείο βρήκε σχεδόν 200 περισσότερες από τις καταμετρημένες ψήφους στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και του απονέμει την έδρα που κατείχε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ωστόσο το δικαστήριο αναμένεται να τελεσιδικήσει σε περίπου δύο μήνες. Τότε θα συμβεί και η αντικατάσταση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Share.

Comments are closed.