O Νίκος Αλιάγας στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος: Η Ελλάδα με καθοδηγεί ως έμπνευση

0

Tην επίσημη παρουσίαση του λευκώματος φωτογραφιών του, «Η δοκιμασία του χρόνου» έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Νίκος Αλιάγας.
«Η Ελλάδα με καθοδηγεί ως έμπνευση», τόνισε ο φημισμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής, κληθείς να μιλήσει για τις ρίζες του και την καταγωγή του. Πρόσθεσε ότι η ταυτότητα μας δεν γνωρίζει σύνορα, δηλώνοντας παράλληλα ότι νιώθει περισσότερο Ευρωπαίος από ποτέ. «Η Ευρώπη είναι η μόνη οδός», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σημερινή συγκυρία.
Εικόνες, πρόσωπα και λεπτομέρειες αντικατοπτρίζονται μέσα από το φακό του Νίκου Αλιάγα, παρουσιάζοντας μικρές ιστορίες χωρίς να χρειάζονται λόγια.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «Σερκλ Ρουαγιάλ» της βελγικής πρωτεύουσας, ο Νίκος Αλιάγας αναφέρθηκε αναλυτικά στις φωτογραφίες του λευκώματος.
Μια από αυτές είναι η φωτογραφία του Γιάννη από τη Σίφνο.
 «Ποιος θα θέλει να θυμάται εμένα», του είχε πει όταν ο Νίκος Αλιάγας αποτύπωνε τη στιγμή. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας έφυγε από τη ζωή.
«Στη σημερινή πραγματικότητα που αναθεωρήσαμε ό,τι πιστεύαμε δεδομένο, όπου ο χρόνος πήρε μια άλλη διάσταση και η καθημερινότητά μας μάς έσπρωξε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, ήρθα να μιλήσω για τη φωτογραφία η οποία άλλαξε και τη δική μου ζωή τα τελευταία 20 χρόνια κάνοντας εκθέσεις, μιλώντας για μια άλλη διάσταση που προσφέρει το φως το ελληνικό», είπε ο Νίκος Αλιάγας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μέσα από το φακό του επιδιώκει να αποτυπώνει το στίγμα αυτών που φωτογραφίζει, ενώ αναφερόμενος στην αγάπη του να φωτογραφίζει χέρια ανθρώπων είπε ότι αποτελούν καθρέφτη της ψυχής μας και ότι τα χέρια δηλώνουν αυτά που οι κοινωνικές μάσκες επιχειρούν συχνά να κρύψουν.
Εικόνες ελληνικές και όχι μόνο αναμένεται να παρουσιάσει ο Νίκος Αλιάγας στην επόμενη έκθεση φωτογραφίας, που θα διεξαχθεί στο Ντοβίλ της Γαλλίας, στις 23 Οκτωβρίου.

Πηγηή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Comments are closed.