Categories: Εκπαίδευση

Στο κινητό τους, με sms, θα σταλούν οι κωδικοί των πρωτοετών φοιτητών από τις γραμματείες των σχολών

Από φέτος έχουμε αλλαγές, λόγω κορονοϊού, που αφορούν τους πρωτοετείς φοιτητές , σχετικά με την παραλαβή των κωδικών από τις γραμματείες των σχολών, ώστε αν μπορούν να εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Πανεπιστημίου  και να κάνουν διάφορες εργασίες, όπως δηλώσεις μαθημάτων, πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες, έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας κλπ
Με εγκύκλιο που θα αποσταλεί, πιθανόν σήμερα, σε όλες τις γραμματείες των Τμημάτων οι πρωτοετείς θα λάβουν τους κωδικούς με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή μέσω της πλατφόρμας eregister.it.minedu.gov.gr.
Συγκεκριμένα όταν από το Υπουργείο Παιδείας στείλει τη λίστα με τα στοιχεία των εγγεγραμμένων φοιτητών στις γραμματείες των Τμημάτων, από το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου των Πανεπιστημίων θα γίνει μαζική αποστολή SMS των κωδικών στα δηλωμένα κινητά των πρωτοετών φοιτητών. Με το SMS οι πρωτοετείς φοιτητές θα ενημερωθούν για τον Αριθμό Μητρώου τους και θα οδηγούνται πχ. σε ιστοσελίδα του Παν/μιου που θα τους δίνει οδηγίες σχετικά με την απόκτηση ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Παν/μιο καθώς και άλλες πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής οι επιτυχόντες ήταν  απαραίτητο να δηλώσουν ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου οι  Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.
Στην συνέχεια οι Γραμματείες θα πρέπει να εγκρίνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών για την απόκτηση λογαριασμού.
Από τη στιγμή που οι φοιτητές θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό λογαριασμό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μιου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας: Διάλογος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους των εκδοτών βιβλίου στις 26 Απριλίου…

4 ώρες ago

Το «τελευταίο αντίο» στον πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου Κώστα Παττακό

Το Χαλάνδρι, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, αποχαιρέτησε τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό, ο οποίος έφυγε από…

15 ώρες ago

Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Α. Πάγου για τη μη παραγραφή των αδικήματων – Οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας για την απόφαση

Αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τόσο…

20 ώρες ago

3ο This is Athens – City Festival: Πάνω από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας που διαρκεί από 1 Μαΐου έως 2 Ιουνίου

Υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά στην Αθήνα με ένα πρωτότυπο πικ-νικ, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ανοίγοντας…

23 ώρες ago

Όσα πρέπει αν γνωρίζουμε για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και το τι γιορτάζουμε κάθε μέρα

Μπήκαμε στη Μεγάλη εβδομάδα και φυσικά πλησιάζει η κορύφωση του θείου δράματος, αλλά η Ανάσταση…

1 ημέρα ago

Τι θα δούμε στα κανάλια την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανήμερα το Πάσχα τα κανάλια τροποποιούν το πρόγραμμα τους αντικαθιστώντας ενημερωτικές…

1 ημέρα ago