Στο κινητό τους, με sms, θα σταλούν οι κωδικοί των πρωτοετών φοιτητών από τις γραμματείες των σχολών

0

Από φέτος έχουμε αλλαγές, λόγω κορονοϊού, που αφορούν τους πρωτοετείς φοιτητές , σχετικά με την παραλαβή των κωδικών από τις γραμματείες των σχολών, ώστε αν μπορούν να εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Πανεπιστημίου  και να κάνουν διάφορες εργασίες, όπως δηλώσεις μαθημάτων, πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες, έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας κλπ
Με εγκύκλιο που θα αποσταλεί, πιθανόν σήμερα, σε όλες τις γραμματείες των Τμημάτων οι πρωτοετείς θα λάβουν τους κωδικούς με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή μέσω της πλατφόρμας eregister.it.minedu.gov.gr.
Συγκεκριμένα όταν από το Υπουργείο Παιδείας στείλει τη λίστα με τα στοιχεία των εγγεγραμμένων φοιτητών στις γραμματείες των Τμημάτων, από το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου των Πανεπιστημίων θα γίνει μαζική αποστολή SMS των κωδικών στα δηλωμένα κινητά των πρωτοετών φοιτητών. Με το SMS οι πρωτοετείς φοιτητές θα ενημερωθούν για τον Αριθμό Μητρώου τους και θα οδηγούνται πχ. σε ιστοσελίδα του Παν/μιου που θα τους δίνει οδηγίες σχετικά με την απόκτηση ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Παν/μιο καθώς και άλλες πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής οι επιτυχόντες ήταν  απαραίτητο να δηλώσουν ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου οι  Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.
Στην συνέχεια οι Γραμματείες θα πρέπει να εγκρίνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών για την απόκτηση λογαριασμού.
Από τη στιγμή που οι φοιτητές θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό λογαριασμό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μιου.

Share.

Comments are closed.