Νεολαία Κινήματος Αλλαγής: Ένας είναι ο εχθρός, ο φασισμός!

0

Μία πολύ σοβαρή  πρωτοβουλία η νεολαία του Κινήματος Αλλαγής ενόψει της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, καλώντας με επιστολή της τις νεολαίες των άλλων δημοκρατικών κομμάτων σε κοινή παρουσία τους στο Εφετείο.
Οι νεολαίοι του ΚΙΝΑΛ μιλούν για «δημοκρατικό κάλεσμα κοινής παρουσίας», με υψηλό συμβολισμό ενότητας των πολιτικών δυνάμεων ενάντια στον φασισμό, τον νεοναζισμό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία σήμερα.

Ολόκληρη η επιστολή τους προς τις νεολαίες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25, έχει ως εξής :
«Αγαπητοί …,
Στις 7/10/2020, στη συνεδρίαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα ανακοινωθεί η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Έχουν ήδη περάσει 5,5 από την έναρξη της δίκης και 7 χρόνια από τον άδικο χαμό του Παύλου, ενός νέου ανθρώπου και μουσικού που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στο φασισμό.
Η μουσική του, όμως, έμεινε στη μέση από αυτούς που με τις πράξεις και την εγκληματική τους δράση έσπειραν το μίσος, το ρατσισμό, το διχασμό και τη βία στην ελληνική κοινωνία. Για αυτό και η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά άλλη μία πολύκροτη υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της πατρίδας μας. Είναι η δίκη της δικαιοσύνης, η δίκη της ίδιας της δημοκρατίας.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα αυτά της κρίσης, η χώρα μας και οι πολίτες της πέρασαν πολλά. Βιώσαμε την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, το λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία και την κοινωνική διαίρεση. Είδαμε προεκλογικές υποσχέσεις να σκίζονται εύκολα και ελπίδες να διαψεύδονται. Γίναμε μάρτυρες της παρουσίας μιας εγκληματικής οργάνωσης, των υμνητών της Χούντας και του δωσιλογισμού, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κι όμως αντέξαμε.
Σήμερα, οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή, αφήνοντας πίσω μας νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας πλήγωσαν και μας κράτησαν δεμένους με το παρελθόν. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα πρέπει και μπορούμε να τελειώσουμε μία για πάντα με το νεοναζισμό στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Για αυτό στις 7/10 πρέπει να είμαστε όλοι στο Εφετείο Αθηνών, δίπλα στην οικογένεια του Παύλου, σε ένα προσκλητήριο που δεν μπορεί να λείπει κανένας δημοκρατικός πολίτης. Την ημέρα αυτή, η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα ανακοινώσει την απόφαση της αξιολογώντας τα πραγματικά περιστατικά, το αποδεικτικό υλικό και εφαρμόζοντας τους νόμους. Είναι άλλωστε το ελάχιστο ηθικό χρέος του κράτους δικαίου απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.
Η ουσιαστική όμως καταδίκη τέτοιων παράνομων και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών έρχεται πρώτα και κύρια μέσα από την έμπρακτη στάση μας, μέσα από τους ίδιους τους πολίτες.
Για το σκοπό αυτό, θα χαρούμε να σταθούμε πλάι-πλάι και να προσπαθήσουμε από κοινού, το κάλεσμα της οικογένειας και η θυσία του Παύλου Φύσσα να φτάσουν στα αυτιά κάθε νέας και νέου από την πιο κοντινή συνοικία της πρωτεύουσας ως το πιο απομακρυσμένο χωριό.
Γιατί μπορεί στον πολιτικό αγώνα να είμαστε αντίπαλοι αλλά στο Πολίτευμα μας δεν υπάρχουν εχθροί εκτός από έναν.
Τον φασισμό.
Και αυτόν είμαστε αποφασισμένοι να τον νικήσουμε.
Γιατί για εμάς, ο Αγώνας για Δημοκρατία, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Ζωή δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα.
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία ΚΟΕΣ Νεολαίας Κινήματος Αλλαγής
»

Share.

Comments are closed.