Χαλάνδρι: Για αποκλεισμούς από το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορούν τον δήμαρχο Σ. Ρούσσο οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και «Χαλάνδρι Ενάντια»

0

«Οι κινητοποιήσεις των μαθητών προφανώς ενοχλούν τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου και έτσι φροντίζει να αποκλείει ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια όσους τις υποστηρίζουν και θέτουν τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους».
Τα παραπάνω δηλώνουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, Λούλα ΚαρατζάΔημήτρης Λάμπρου και Ανδρέας Οικονόμου, καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου του Δ.Σ., Γεράσιμου Λυμπεράτου, οι οποίοι προκλητικά απέκλεισαν τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ., αλλά και άλλους, σχεδόν το 1/3 του Δ.Σ, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου (τηλεδιάσκεψη) για την οποία η ΛΑ.ΣΥ. είχε υποβάλλει αίτημα για συζήτηση των προβλημάτων των σχολείων του Χαλανδρίου και για τις κινητοποιήσεις των μαθητών».
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου
«Οι κινητοποιήσεις των μαθητών προφανώς ενοχλούν τη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου και έτσι φροντίζει να αποκλείει ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια (Δ.Σ) όσους τις υποστηρίζουν και θέτουν τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου (ΛΑ.ΣΥ) καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου και του Προέδρου του Δ.Σ. Γεράσιμου Λυμπεράτου οι οποίοι προκλητικά απέκλεισαν τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ αλλά και άλλους, σχεδόν το 1/3 του Δ.Σ, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου (τηλεδιάσκεψη) για την οποία η ΛΑ.ΣΥ είχε υποβάλλει αίτημα για συζήτηση των προβλημάτων των σχολείων του Χαλανδρίου και για τις κινητοποιήσεις των μαθητών.
Ως γνωστόν την ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης, 5.30 μ.μ., «έπεσε» το δίκτυο της Vodafone πανελλαδικά και δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρόλες τις διαμαρτυρίες του μοναδικού παρόντος Συμβούλου της ΛΑ.ΣΥ (ο οποίος και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας) που ζητούσε να βρεθεί λύση όπως προβλέπει ο κώδικας ώστε να συμμετέχουν όλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ και ο Δήμαρχος ξεκίνησαν τη συνεδρίαση και μάλιστα την ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ με συνοπτικές διαδικασίες. Με θράσος δε ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος υποστήριξε ότι αρκεί να υπάρχει απαρτία, αγνοώντας επιδεικτικά την επισήμανση ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν παρόλο που το επιθυμούν Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων!!!
Είπε όμως η Διοίκηση και μια μισή αλήθεια, ότι η πρόταση που είχε καταθέσει η ΛΑ.ΣΥ από την Τρίτη 29/9 για τα προβλήματα των σχολείων δεν θα συζητηθεί γιατί απουσιάζει η ΛΑ.ΣΥ. Το ψέμα είναι ότι η ΛΑ.ΣΥ απουσίαζε. Η αλήθεια είναι ότι την απέκλεισε η Διοίκηση του Δήμου. Η δε μισή αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που τον στηρίζει και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που τον σιγοντάρει είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα της Παιδείας που αυτός θέλει να κουκουλώσει και η ΛΑ.ΣΥ τους χαλάει την ησυχία γιατί φέρνει στο Δ.Σ τη φωνή και την αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Η ΛΑ.ΣΥ είναι παρούσα πάντα και στα Δ.Σ αλλά πρώτα και κύρια στους αγώνες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση.
Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η ετερόκλητη παρέα του (από μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι θητεύσαντες στη Χρυσή Αυγή έχει η λίστα των συνεργαζόμενών του) θα διαπιστώσουν για μια ακόμα φορά ότι η ΛΑ.ΣΥ δεν είναι του χεριού τους. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους Χαλανδραίους να καταδικάσουν παρόμοιες πρακτικές που ουσιαστικά εμποδίζουν την ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας
».

Η καταγγελίας της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια»
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια», ο οποίοι θεωρούν ότι αποκλείστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθ΄ ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν λόγω της πτώσης του δικτύου της vodafone, που δεν τους επέτρεψε να συνδεθούν. Καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να διακόψουν την συνεδρίαση και την συνέχισαν κανονικά. Ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε, όπως αναφέρουν ήταν ο κ. Πράσσος διαμαρτυρήθηκε, αν και παρέμεινε στη συνεδρίαση.

Αναλυτικά η παρέμβαση της παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια»
«Η κατάργηση της δημοκρατίας μέσω της τηλε-δημοκρατιας στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου
Αυτήν την ώρα, και ενώ έχει πέσει το δίκτυο ίντερνετ ενός από τους τρεις παρόχους της χώρας (VODAFONE) και μια σειρά δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων δεν έχουν δυνατότητα να παραβρεθούν, το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου συνεδριάζει κανονικά (μέσω ίντερνετ…),με ώρα έναρξης τις 17.30.
Απέναντι σε ερωτήματα που τέθηκαν από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους σύμβουλους που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν η απάντηση της δημαρχιακής παράταξης ήταν είτε ότι δεν γίνεται να διακοπή η συνεδρίαση και να συνεχιστεί για αύριο, λόγω υποχρεώσεων του Προέδρου (λες και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον από τους αντιπροέδρους), είτε ότι δεν πειράζει και πολύ αφού τα θέματα είναι διαδικαστικά (!!!), υποβαθμίζοντας ξεκάθαρα το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και την δημοκρατία. 
Η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο τον δήμαρχο Ρούσσο, την παράταξη του,”Αντίσταση”(…), και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λυμπερατο, αλλά και όσες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους επέλεξαν να παραμείνουν  και να νομιμοποιήσουν μια τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία. 
Το γεγονός ότι υπήρξαν επικεφαλής, σύμβουλοι (ακόμα και της συμπαράταξης του δημάρχου) που αναγνώριζαν το πρόβλημα, αλλά υπαναχώρησαν μπροστά στα “ακράδαντα” επιχειρήματα που αναφέρονται παραπάνω και μπροστά στην επιμονή του δημάρχου να διεκπεραιώσει, κακήν κακώς, την συνεδρίαση, κάνει ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση, καθώς αναδεικνύει ότι το ζήτημα της αντιδημοκρατικής εξέλιξης ήταν εν γνώσει όλων όσων παρέμειναν.
Ακολουθεί δήλωση του δημοτικού μας συμβούλου Σωτήρη Λαπιέρη, η οποία εστάλη με το μόνο διαθέσιμο μέσο (sms), προς τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους
.

Προς δημαρχιακή επιτροπή, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους:
Όπως γνωρίζετε έχει καταρρεύσει το δίκτυο της Vodafone, ενός από τους τρεις παρόχους ίντερνετ της χώρας. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σύνδεσης για τους συνδρομητές της εταιρείας, ούτε υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την εξυπηρέτηση πελατών. Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που μια σειρά σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ) αδυνατούν να παραβρεθούν στην ηλεκτρονική συνεδρίαση, για λόγους πέραν των δυνάμεων τους, είναι αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση του προέδρου να διακόψει την συνεδρίαση και να την συνεχίσει για επόμενη μέρα. Εάν δεν γίνει αυτό, όσοι και όσες παραμένουν στη συνεδρίαση, εν γνώσει των παραπάνω μοιράζονται την ευθύνη για αυτήν την εκτός κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και κοινής λογικής εξέλιξη
.”»

Share.

Comments are closed.