Η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις  

0

Και η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα παιδιά μας, εν μέσω Πανδημίας, με τα ίδια προβλήματα όπως και κάθε χρονιά. Λόγω και της Πανδημίας πολλά από αυτά έπρεπε να έχουν λυθεί. Τον χρόνο τους τον δώσαμε. Αυτοί όμως δεν τον αξιοποίησαν.
Όμως τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο. Εδώ και μια εβδομάδα, στην πόλη μας και Πανελλαδικά, ξεσηκώθηκαν και κινητοποιούνται. Η συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα είχε τα συνθήματα:
«Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» και
«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».
Δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται τα παιδιά μας ούτε από την κυβέρνηση που σέρνει συμμαθητές τους στα αστυνομικά τμήματα, ούτε από τα κανάλια που προσπαθούν να ταυτίσουν τα παιδιά μας που αγωνίζονται συνολικά για τα προβλήματά τους με τους αρνητές της μάσκας, ούτε από τη λασπολογία κάποιων Δημοτικών Αρχών (όχι ευτυχώς της δικής μας) που τα κατηγορούν για επιπολαιότητα, μη συμμόρφωσή και έλλειψη ατομικής ευθύνης, ενώ από την άλλη η Πολιτεία τα στοιβάζει ανά 27 στις τάξεις, ανά εκατοντάδες στα προαύλια, ενώ ακόμα σε πολλούς Δήμους, και τον δικό μας, δεν έχει διανεμηθεί από την ΚΕΔΕ το μόνο πράγμα που έδωσαν στα παιδιά μας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, την ασπίδα του Superman – τη μάσκα αλεξίπτωτο.
Υποκινητές των κινητοποιήσεων των παιδιών μας είναι οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων που αδιαφορούν για τα προβλήματα της Παιδείας, που δεν προνοούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση. Αιτήματά τους δεν είναι άλλα από το να επιλυθούν τα καθημερινά τους προβλήματα.
Αιτήματα όπως 15 μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και υγιεινή με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, άμεση πρόσληψη Σχολικού Νοσηλευτή, επιστροφή των χρημάτων των Σχολικών Εκδρομών κ.λπ. είναι στο επίκεντρο του προβληματισμού και των διεκδικήσεων τους. Είναι ίδια με τα δικά μας αιτήματα που ως γονείς αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια.
Ως γονείς, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τον τρόπο που θα επιλέξουν να δράσουν, να χαιρετίσουμε τη στάση τους, να αγκαλιάσουμε τον αγώνα τους, να ζητήσουμε την συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και να πορευτούμε στο πλάι τους στη συνέχιση του αγώνα τους καλώντας να μην λείψει κανείς από το μαθητικό συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Share.

Comments are closed.