Γιάννης Μαγκριώτης*: Ο Πομπέο ξέχασε ό,τι τα προβλήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή τα δημιουργεί η Τουρκία

0

Περίσσεψαν τα καλά λόγια του Πομπέο για την φιλοξενία του Έλληνα Πρωθυπουργού και της συζύγου του, όπως και για την καλύτερη σχέση, που είχαν ποτέ οι δύο χώρες, λόγω του Τράμπ και του Μητσοτάκη.
Όμως, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για το ποιος δημιουργεί τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε καν ανέφερε την λέξη Τουρκία.
Τόνισε όμως ό,τι η Ρωσία και η Κίνα, είναι οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή μας, και όχι μόνο.
Αποκάλυψε επίσης και δύο θέματα, που πρέπει να ενόχλησαν την ελληνική κυβέρνηση, εκτός αν έχει αλλάξει θέσεις, και δεν το έχει πει.

  1. Ό,τι την αποσταθεροποίηση στην Λιβύη την προκαλεί η Ρωσία, που στηρίζει τον Χαφτάρ, δηλαδή αυτόν που στηρίζει και η χώρα μας.
  2. Χαιρέτισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που απέκλεισε την Κινέζικη τεχνολογία, από τους διαγωνισμούς για τα δίκτυα 5G.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντικειμενικά, έδωσε την ευκαιρία στον Πομπέο να πλασάρει την υποψηφιότητα Τράμπ στους ομογενείς των ΗΠΑ, τον φίλο του Ερντογάν και της Τουρκίας, δηλαδή.
Εξέθεσε την κυβέρνηση στην πολιτική της για την Λιβύη, τοποθέτησε την Ελλάδα απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα.
Προκατέλαβε ή θέλησε να επιβάλλει στην χώρα μας, κάτι που δεν έχει αποδεχτεί η ΕΕ, την θέση των ΗΠΑ για την Κινέζικη τεχνολογία.
Πολλές επιτυχίες μαζί, για την κυβέρνηση ή αδικαιολόγητος πανικός, που κάνουν κακό στα εθνικά συμφέροντα;

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 185 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.