Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Δυναμική Παρέμβαση της Ένωσης υπέρ της σχολικής κοινότητας

0

Καταλυτικός, καθοριστικός και ουσιαστικός είναι για μια ακόμη φορά ο ρόλος του γονεϊκού κινήματος στα σοβαρά θέματα  των σχολείων της πόλης μας και συγκεκριμένα στην εξέλιξη της υπόθεσης του ΟΤ  119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).
Χειροπιαστή απόδειξη αποτελούν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας:

  1. Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση των όρων της σύναψης δανείου του Δήμου με τη Eurobank για την απαλλοτρίωση του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου.
  2. Στο δικαστήριο της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 για την άρση του ρυμοτομικού βάρους στο ΟΤ 119 και τον αποχαρακτηρισμό του από χώρο σχολείου, η παρεμβαίνουσα Ένωση -μαζί με τους γονείς που συμπεριλαμβάνονται στην παρέμβαση-, συνασπίστηκε με το ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Αγίας Παρασκευής υπέρ της σχολικής κοινότητας και της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).

Τώρα , χωρίς καμία καθυστέρηση και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στο επόμενο καθοριστικό βήμα:

Στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119.
Η απόφαση αυτή είναι ιστορική για την πόλη και τα παιδιά μας!
Το οικόπεδο αυτό είναι κρίσιμο να περιέλθει ΑΜΕΣΑ στα χέρια του Δήμου και να προχωρήσει τάχιστα η ανέγερση του νέου σχολείου που τόσο χρειάζεται η σχολική κοινότητα.

Ας μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε έως εδώ η Ένωση, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει και να διεκδικεί τα αυτονόητα:

  • Απόκτηση οικοπέδων και ανέγερση νέων και σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων για όλα τα παιδιά της πόλης μας!
  • Συντήρηση και εξοπλισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Με πνεύμα συνεργασίας, υπομονή και  επιμονή, με συνεχή και δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, με υπομνήματα, ερωτήσεις και έγγραφα η Ενωση κατάφερε να ωθήσει τα πράγματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα δικαιώνοντας τους Συλλόγους μας αλλά και τους γονείς των σχολείων μας , που με δυναμισμό και αυταπάρνηση στήριξαν και υπέγραψαν την παρέμβαση της Ένωσης στο δικαστήριο.
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν χρόνια τώρα στους δίκαιους αγώνες μας!
Θα συνεχίσουμε ενωμένοι ,να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολειό και ένα φωτεινότερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner