Νικήτας Κάλφας: Τηρούμε το τρίπτυχο «Τηρώ αποστάσεις – Φορώ μάσκα – Πλένω χέρια»

0

Τελικά ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Ειλικρινά.
Το να αποφύγει κάποιος τον κορονοϊό είναι τόσο -μα τόσο- απλό που και ο πλέον καθυστερημένος νοητικά το καταλαβαίνει: Τηρώ αποστάσειςΦορώ μάσκαΠλένω χέρια.
Όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως -και η δική μας- προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν την πανδημία και τις συνέπειές της με διάφορα περιοριστικά μέτρα που όμως όλα τείνουν προς το παραπάνω απλό τρίπτυχο: Τηρώ αποστάσεις – Φορώ μάσκα – Πλένω χέρια.
Οι περισσότεροι πολίτες ανταποκρίνονται. Όχι όμως όλοι. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει ο κορονοϊός λένε, καταπιέζονται οι δημοκρατικές μας ελευθερίες λένε. Δεν θέλουμε να μας σώσετε λένε.
Αλλά αν όμως το αρπάξουν θα σκούζουν «που είναι επιτέλους το κράτος».
Εγώ λοιπόν πιστεύω πως το κράτος -το δικό μας τουλάχιστον- ό,τι είχε να κάνει το έκανε.
Κι επειδή δεν είναι εφικτό να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα στον καθ’ ένα μας, κι επειδή δεν υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες για τον καθ’ ένα μας, κι επειδή δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως δεν ήξερε, είναι προσωπική ευθύνη του καθ’ ενός μας να αποφύγουμε ν’ αρρωστήσουμε από τον covid-19, ή/και να τον μεταδώσουμε στους οικείους μας, ή/και να τον διασπείρουμε στην περιοχή μας τηρώντας το απλό τρίπτυχο: Τηρώ αποστάσεις – Φορώ μάσκα – Πλένω χέρια.
Το κράτος ας ασχοληθεί με τα υπόλοιπα πιεστικά προβλήματα της χώρας κι όποιος ζήσει, έζησε.

* Ο Νικήτας Κάλφας  είναι πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι και τώρα Μέλος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Πατήστε και δείτε τα 35 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.