Σοφία Ζαχαράκη: 10-12 Οκτωβρίου έρχεται Γ’ φάση αναπληρωτών – Ανοικτό το θέμα του Κυλιόμενου Ωραρίου [Βίντεο]

0

Για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω κορονοϊού, το κυλιόμενο ωράριο, τις προσλήψεις αναπληρωτών, τη σχολική στέγη και τις καταλήψεις, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ», με τους Νίκο Ρογκάκο και ο Παναγιώτης Στάθη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.
Αναφερόμενη στην πιθανότητα κυλιόμενου ωραρίου η κ. Ζαχαράκη είπε ότι προς το παρόν δεν έχει τέθει τέτοιο ζήτημα, ωστόσο αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού θα συζητηθεί. «Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.
Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι αύριο (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.
Για το ζήτημα της σχολικής στέγης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη. Μάλιστα τόνισε πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε σχεδιασμό ετών και όχι λίγων μηνών.
Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις, ανέφερε ότι στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1 με τις δηλώσεις της κ. Ζαχαράκη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ»

 

Share.

Comments are closed.