Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ): Τo Υπουργείο Παιδείας πολύ κάτω από τη βάση…

0

Θέλαμε και θέλουμε σχολεία ανοιχτά, τους μαθητές κοντά μας. Γιατί πρέπει να βρίσκονται κοντά μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Για να τους στηρίξουμε όχι μόνον γνωστικά, αλλά και παιδαγωγικά – ψυχολογικά στην εποχή της αλλαγής της καθημερινότητάς μας.

Περιμέναμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει τις υλικές συνθήκες, τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για τη διδασκαλία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών.
Απλά πράγματα:
Προσωπικό καθαριότητας, μέτρα για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας, περιοδικούς ελέγχους – τεστ κ.ά

Περιμέναμε από την Πολιτεία, υποστήριξη νομική, ηθική, ουσιαστική στη βία που δεχόμαστε καθημερινά από εμπλεκόμενους και μη στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Απλά πράγματα:
Να μην μας  χρησιμοποιήσει ως κυματοθραύστες αντιδράσεων για τις δικές της πράξεις και παραλείψεις.

Περιμέναμε από την Πολιτεία να μας κατευθύνει με ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.
Απλά πράγματα:
Να υπάρχουν σαφείς οδηγίες και στελεχωμένες δομές για την αντιμετώπιση κρουσμάτων πανδημίας, ένας αναλυτικός οδηγός για το τι θα διδάξουμε και πώς θα διαχειριστούμε την ύλη.

Περιμέναμε από την Πολιτεία να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του έργου μας (είμαστε οι μοναδικοί λειτουργοί του Δημοσίου που καθημερινά συγχρωτιζόμαστε με 25 και παραπάνω μαθητές σε μια αίθουσα).
Απλά πράγματα:
Να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, διευρύνοντας και όχι όπως τελικά γίνεται περιορίζοντας τις περιπτώσεις των συναδέλφων που δικαιούνται ειδικής άδειας.

Περιμέναμε να στηριχτούν και να ενισχυθούν σε όλο αυτό το διάστημα, οι υποδομές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Απλά πράγματα:
Να διατεθούν χρήματα για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και την ακόμη πιο αναγκαία συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Περιμέναμε να εξασφαλίσει ένα κλίμα συνεννόησης και διαλόγου με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Απλά πράγματα:
Να ρωτήσει, να συνδιαλλαγεί, να ενημερώσει, να μην εξωθήσει σε οργισμένες αντιδράσεις.

Δεν περιμένουμε τίποτε πλέον
Απλά πράγματα:

Αυτή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν κάνει για τα απλά και πολύ περισσότερο δεν κάνει για τα δύσκολα.
Ανέλαβαν ευθύνες σημαντικές, με βαθμούς πολύ κάτω από  τη βάση.

Ας δώσουν τη σκυτάλη σε άλλους, πριν προξενήσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Share.

Comments are closed.