KΙΝΑΛ: Οι ΜΕΘ είναι η τελευταία ελπίδα για τους πολίτες και δεν μπορεί να εξελίσσεται σε Παρωδία

0

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενο στο θέμα των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ και την οργάνωση των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Υγεία του Κινήματος Αλλαγής
«Η υπόθεση με τις διαθέσιμες κλίνες των ΜΕΘ για τον Covid19, εξελίσσεται σε Παρωδία.

Μέσα σε 5 μέρες ο Υπουργός Υγείας παρουσιάζει διαφορετικά στοιχεία την ώρα που εξελίσσεται η Β Φάση της Πανδημίας και η αγωνία των πολιτών κορυφώνεται.

  • Στις 16/09 με γραπτή δήλωση απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ είναι 930 και στην Αττική 330.
  • Στις 18/9 στην τακτική απογευματινή ενημέρωση για τον Covid19 σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υγείας οι συνολικές Κλίνες ΜΕΘ είναι 931 και στην Αττική 337
  • Στις 21/09/ στον ALPHAο κ. Κικίλιας μίλησε για 941 κλίνες ΜΕΘ συνολικά και 409 στην Αττική.
  • Το ερώτημα είναι πως γίνεται να “αυξάνονται” κατά 72 οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, αλλά ο συνολικός αριθμός τους να αυξάνεται μόνο κατά 10 κλίνες.
  • Αντιφατικά επίσης είναι και τα στοιχεία για τις κλίνες ΜΕΘ που παρέλαβαν τον Ιούλιο του 2019, που πότε τις υπολογίζουν σε 557 και πότε σε 565.
  • Επίσης αυτό που αποσιωπούν είναι ότι στη σύγκριση που κάνουν με το παρελθόν συγκρίνουν τις διαθέσιμες κλίνες των Νοσοκομείων του ΕΣΥ που παρέλαβαν (που όπως υποστηρίζουν σήμερα είναι 778), και στον συνολικό αριθμό προσθέτουν επιπλέον 32 κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων και μαζί τις ακριβοπληρωμένες 121 κλίνες του Ιδιωτικού Τομέα που υπήρχαν και υπάρχουν ανεξαρτήτως Κυβέρνησης.
  • Επιτέλους ας σοβαρευτούν, ας αφήσουν τη «δημιουργική» αριθμητική και ας φροντίσουν κάθε ενεργή κλίνη ΜΕΘ να είναι διαθέσιμη με ειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτές αντί να κομπάζουν με τις Δωρεές.

Δεν ξεχνάμε το β εξάμηνο του 2019, δεν έκαναν απολύτως καμία κίνηση για τα κενά στις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα στην έξαρση της γρίπης να υπάρχουν καθημερινά 80 πολίτες σε αναμονή.
Οι ΜΕΘ είναι η τελευταία ελπίδα για τους πολίτες και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο φθηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών.
Η Αλήθεια είναι ότι παρέλαβαν 620 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ (567 σε πλήρη λειτουργία) και 158 κλίνες ΜΑΦ
Σήμερα οι οργανικές κλίνες ΜΕΘ είναι 660 και έχουν αναπτυχθεί και 83 κλίνες Covid19.
Από αυτές 15 κλίνες δεν λειτουργούν ενώ 4 κλίνες ΜΕΘ από τις 660 έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα ως κλίνες Covid19.
Το ζήτημα είναι ότι τώρα καθυστερημένα προκηρύσσονται θέσεις ειδικευμένων ιατρών, ενώ για το νοσηλευτικό θα καλυφθούν με ειδικευόμενο προσωπικό

Share.

Comments are closed.