Σχολεία: Πόσα κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Ποια σχολεία είναι κλειστά

0

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, για τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού, έδωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά: δύο Νηπιαγωγείων, δύο Δημοτικών σχολείων, δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου.
Επιπλέον, είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολείων Πανελλαδικά. Σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Από το σύνολο των 14.060 σχολείων είχε υπάρξει κρούσμα μόνο σε 58, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.

Γεωγραφική κατανομή των σχολείων
Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των σχολείων διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική, όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ’ ολοκλήρου αναστολή, , ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά ήταν επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται 4 τμήματα σε σχολεία του Νομού Τρικάλων, 3 του Νομού Πιερίας, 2 του Νομού Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων σε σχολεία
Ως προς την ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων, 50 αφορούν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση αποδεικνύει τα πιο πολλά από αυτά προέρχονται και είναι συνδεδεμένες με διακοπές.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού, όπως είναι καταγεγραμμένη από το Υπουργείο Παιδείας

Share.

Comments are closed.