Στο «κόκκινο»  η Αττική – Ένα βήμα από το lockdown – Οι περιοχές «φωτιά»

0

Ολοένα και πιο κοντά στο lockdown βρίσκεται η Αττική, δεδομένου ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σχεδόν καθημερινά και ουσιαστικά καθιστούν το lockdown στην Αττική σχεδόν σίγουρο.
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν ακόμα 174 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά είναι μεγάλη, ενώ την κατάσταση επιτείνουν και οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο κέντρο της πρωτεύουσας από τη Μόρια.
Οι λοιμωξιολόγοι πιέζουν για επιβολή γενικού lockdown στην Αττική, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να μην υπάρξει κατάρρευση του συστήματος υγείας, αφού οι κλίνες ΜΕΘ δεν περισσεύουν…
Κορονοϊός: Θερίζει και σε Πετράλωνα, Κυψέλη, Σεπόλια, Πλατεία Αττικής, Φάληρο, Καλλιθέα – Όλες οι «κόκκινες»  περιοχές
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Κηφισιά ή περιοχές στα νότια προάστια είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων θεωρείται ο πιο επιβαρυμένος επιδημιολογικά δήμος με την Κυψέλη, τα Πατήσια και τα Σεπόλια να προστίθενται στη λίστα.

«Κόκκινες»  περιοχές στην Αττική, αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα, όπως επίσης το Περιστέρι και η Κηφισιά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί, μάλιστα στο νοσοκομείο «Σωτηρία»  των 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό»  το ποσοστό αγγίζει 55%. Όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση εξετάζει ως λύση τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε το βίντεο εκπομπή του MEGA live news με το Νίκο Ευαγγελάτο:

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner